Gyurkity Péter

Jönnek a GeForce 700M grafikus vezérlők

Az nVidia bejelentette az új 700M grafikus vezérlők elkészültét, amelyek a belépő szint mellett immár a középkategóriát is lefedik, ám még a jelenlegi generációra támaszkodva.

A gyártó hivatalos oldalán a mobil PC-kbe szánt grafikus chipek főbb részleteit mi magunk is szemügyre vehetjük, a listán pedig minden ma kapható változat szerepel, néhány korábbi fejlesztéssel egyetemben, még a 8000M és 9000M sorozat idejéből. Természetesen a sajtóközlemény is rendelkezésünkre áll, ebben kiemelik azon főbb pontokat, ahol előrelépést várhatunk.

A GeForce 700M sorozat egészen pontosan öt új példánnyal bővül ki, ezek sorrendben a GeForce GT 750M, 745M, 740M, 735M, valamint a 720M. A számozásból jól látható, hogy csúcskategóriás változat nem található közöttük, a legerősebbnek mondható 750M is inkább a középkategóriába tartozik. A cég mégis nagyobb teljesítményt ígér, elsősorban a GPU Boost 2.0 technológia révén, amely szerintük a maximális erőkifejtés elérése érdekében megfelelő módon szabályozza a vezérlő órajelét, míg az Optimus magát a vezérlőt tudja kikapcsolni, ha nincs igazán szükség annak erejére és spórolni kell az akkumulátorral.


Az nVidia még januárban dobta piacra a család első két tagját, a 700M és 730M jelzésű változatokat. A mobil vonalon azonban kisebb kavarást vehetünk észre, hiszen e két példány még az eggyel korábbi Fermi architektúrára épült, a most bejelentett testvérek pedig a Kepler architektúrán alapulnak - ez az asztali vonalon a GeForce 600 chipek sajátja. A valódi új generáció tehát még nem futott be, az illetékesek mindenesetre a játékok alatt is megfelelő teljesítményt ígérnek, minden valószínűség szerint a 750M adatait véve alapul, bár a részletekről ezzel kapcsolatban nem nyilatkoztak.

Az új chipek az elkövetkező hetekben bejelentendő noteszgépekben találhatnak majd otthonra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!