MTI

Ellopták az amerikai first lady személyi adatait

Vizsgálatot indítottak az amerikai szövetségi hatóságok, mert hackerek a jelek szerint eltulajdonították Michelle Obama amerikai first lady, Joe Biden alelnök, valamint több hivatalos személy és híresség pénzügyi adatait.

Egy weboldal, amely az eredetileg Szovjetunió számára kijelölt .su végződésű domain kiterjesztést használja, összesen 17 ismert személy állítólagos társadalombiztosítási számát, banki és hitelképességi adatait, valamint telefonszámát és címét tette közzé. Az oldal üzemeltetői nem indokolták meg tettüket, de egy Twitter-bejegyzésük a sajtójelentések szerint rendőrségellenes tartalmú.

A feltételezett károsultak közé tartozik többek között Robert Mueller, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) igazgatója, Eric Holder igazságügyi miniszter, Hillary Clinton volt külügyminiszter, Arnold Schwarzenegger, Kalifornia és Sarah Palin, Alaszka exkormányzója, valamint Mel Gibson, Jay-Z, Beyoncé, Ashton Kutcher, Hulk Hogan, Britney Spears, Donald Trump, Kim Kardashian és Paris Hilton.

Az ügyben az elnökök és vezető kormányzati politikusok védelméért felelős Secret Service és az FBI, valamint az Equifax hitelképesség-vizsgáló magáncég is vizsgálatot indított. Utóbbi elismerte, hogy négy ügyfelének adataihoz illetéktelenek fértek hozzá. Több szakértő ugyanakkor kétségét fejezte ki a weboldalon nyilvánosságra hozott adatok hitelességével kapcsolatban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!