SG.hu

A PayPal a legnépszerűbb digitális pénztárca

A Yankee Group és a ComScore nemzetközi piackutató cégek egymástól független tanulmányai szerint is a PayPal digitális pénztárcája a legismertebb platform az Egyesült Államokban.

Damien Perillat, a PayPal regionális ügyvezetője szerint a siker egyik kulcsa, hogy a megoldás nem kötődik bizonyos eszközökhöz, hanem felhő alapon működik, így szinte bárhol és bármikor rendelkezésünkre áll: „A digitális pénztárcák számos módon elérhetőek, használhatjuk őket számítógépünkről, telefonunkról, vagy táblagépünkről. Az érzékeny pénzügyi- és személyes információk ezáltal nem tárolódnak egyetlen eszközön sem, azokat a PayPal biztonságos rendszere őrzi. Így annak veszélye, hogy az adatok illetéktelen kezekbe kerüljenek, drámian lecsökken annélkül, hogy a felhasználók bármit is veszítenének a szolgáltatás funkcionalitásából vagy rugalmasságából” – mondta el Damien Perillat.

A Yankee Group kutatása szerint a PayPal mobilfizetési megoldását a megkérdezett amerikaiak 11,97%-a használja, jóval megelőzve a Starbucks és a Google Wallet szolgáltatásait. A felmérés szerint a PayPal népszerűbb az Államokban, mint a lista következő hét fizetési alkalmazása együttvéve. A ComScore kutatása rámutat arra, hogy az amerikaiak háromnegye a digitális pénztárcát a PayPallel azonosítja, és közülük minden második megkérdezett használja is a szolgáltatást.


Bár a mobileszközökről történő fizetések jelentős része az Egyesült Államokban megy végbe, népszerűségük növekedése egyértelműen érzékelhető kelet-közép európai régióban is. A Magyarországot is magában foglaló területen jelenleg minden negyedik PayPal tranzakció történik mobileszközökön keresztül.

A PayPal folyamatosan azon dolgozik, hogy rendszerét a legmegbízhatóbb védelemmel lássa el, ezért a vállalat a közelmúltban belépett a FIDO szövetségbe (Fast Identity Online), amely nemrégiben mutatta be a hagyományos jelszavak helyére pályázó, új online azonosító rendszerét. A platform megoldást jelenthet arra a problémára, hogy a felhasználók számos különböző hozzáférésükhöz ugyanazt a jelszót, vagy nagyon hasonló jelszavakat használnak, így könnyítve meg az adathalászok dolgát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!