Gyurkity Péter

Samsung REX a belépő szinten

A gyártó a feltörekvő piacokra szánja új REX sorozatát, amelynek négy példánya ugyan hagyományos mobiltelefon, érintőképernyőjük révén azonban mégis az okostelefonokra hasonlítanak.

A cég a napokban jelentette be a REX mobiltelefonok érkezését. A családot rögtön négy eltérő példány képviseli, ezek a feltörekvő piacokon jelennek majd meg, bár azt nem fejtették ki pontosan, hogy mely országokat értik ez alatt. Érdekes megoldásokat látunk azonban magunk előtt, hiszen a nagy, szinte a teljes előlapot lefedő kijelző eddig az okosok sajátja volt.


A modellválasztás is mutatja, hogy a fejlődő piacokat célozzák

A REX 60 2,8 hüvelykes QVGA TFT-érintőképernyővel érkezik, amelyet egy 1,3 megapixeles kamera, 30 MB-os tárhely, microSD, USB 2.0, Bluetooth 3.0, WiFi, H.263+AMR/MPEG4+AMR videó, valamint EDGE elérés egészít ki. A REX 70 esetében a kijelző már 3 hüvelykes, a kamera 2 megapixeles, bár az alapértelmezett belső tárhely csak 10 MB-os. A REX szintén 3 hüvelykes kijelzővel jelenik meg, itt azonban egy 3,2 megapixeles kamera és 20 MB-os tároló csatlakozik a többi jellemzőhöz, míg a REX 90 már 3,5 hüvelykes érintőképernyőt kínál, szintén egy 3,2 megapixeles kamera, 10 MB-os tároló, illetve EDGE kíséretében.


A Samsung egy új trendet szeretne meglovagolni, miközben kitartóan követi eredeti stratégiáját, amely a teljes ágazat lehető legjobb lefedéséről szól. Ezen új szegmens a hagyományos mobiltelefonok és a gyorsan terjedő okostelefonok ötvözéséről szól, ezért is látunk teljes érintőképernyőt az új érkezőkön, míg a többi jellemző nem igazán állná meg a helyét az okosok kategóriájában. Ennek megfelelően "smart feature phone" néven emlegetik ezen készülékeket, amelyek a cég illetékesei szerint az ár-teljesítmény mutatók terén verhetetlenek lesznek.

A pontos árakat és megjelenési dátumokat egyelőre nem ismerjük.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • AgentKis #8
    Még az egér is jobban tetszene az érintőnél...
  • AgentKis #7
    Kína, oroszország és brazília semmivel nem élhetetlenebb, mint magyarország. Hasonlóak az átlagbérek a mienkhez, de az árszínvonal sokkal alacsonyabb (élelmiszer, energia tekintetében legalábbis)...
    Egy "valódi" okostelefon a tömegtermelés miatt ma olcsóbb mint 10 éve egy hagyományos teló. Én még vettem ilyet 29.000-é 2001-ben vodásan. Ma 29.000-é már vastagon van androidos, de ha inflációt is beleszámolsz (12év átlag 5%) akkor ez ma egy 52000-es telcsi...

    Más kérdés, hogy nem mindenkinek kell az okostelefon. Mert sokan bizony nem használják másra, csak telefonálni. Erre vastagon elég egy 3-5000 Ft-os készülék is. (ami még mindig többet tud, mint anno a C35)

    Nekem személy szerint pont az érintőképernyővel van bajom. Illetve azzal, hogy okostelóknál mennyire "kikerülhetetlen". Hogy huzigálnom kell, hogy felvegyem, hogy karcolódik emiatt egyre szarabbul látom, vagy bajlódhatok fóliával. Nekem tutira bejönne egy gombokkal kezelhető okostelcsi. Én itt látom a piaci "szakadék"-ot!
  • Cat #6
    India, Kína, Oroszország, Brazília, Indonézia, és akkor még Afrikáról nem is beszéltem. Százmilliók élnek ezekben az országokban nagyon kevés pénzből. Nekik egy "valódi" okostelefon még évekig megfizethetetlen marad.
  • tomboy013 #5
    Úgy látom elkezdett visszafelé fejlődni a Samsung is.
  • gosub #4
    ja. a nokia is hasonlót csinált annó. ugyan azt a hardvert újra és újra el tudta sütni, még a szarvashibákat is bennehagyva. éveken keresztül.
  • Zoli007 #3
    Nokia Asha by Samsung.
  • Csacsis #2
    Vigyázz Bilbóval! Szeret Trollokra vadászni! :Ð
  • Zoltan21 #1
    Troll ON:
    Nekem a Providences Rex jobban tetszik:
    http://hu.wikipedia.org/wiki/Gener%C3%A1tor_Rex
    :D :D :D