Gyurkity Péter

Pantech óriás, Samsung pletykák

A két dél-koreai gyártó közül az első egy valódi óriást jelentett be hivatalosan, míg a Samsung esetében folytatódnak a következő Galaxy S megjelenése körüli találgatások, ezúttal egy típusjelzéssel.

Az utóbbi hetekben-hónapokban megszaporodtak az 5 hüvelykes és még ennél is nagyobb kijelzővel érkező okostelefonok. Jól látható módon egy új irányzat rajzolódik ki a szemünk előtt, itt pedig az egyes gyártók igyekeznek rá-rálicitálni egymásra.

A Pantech egészen messzire ment, és az úgynevezett phablet kategóriában is méretes telefont dob most piacra, amelynek kijelzője egészen pontosan 5,9 hüvelykes - ez már csaknem eléri az e-olvasó készülékek méretét. A Vega No. 6 már nevével is jelzi a fő megkülönböztető adatot, az pedig csak hab a tortán, hogy az IPS-érintőképernyő által támogatott legnagyobb felbontás 1080p, vagyis FullHD minőséget kapunk. A listán Android 4.1 szerepel, a teljes specifikáció viszont megemlíti még a Snapdragon S4 Pro chipet, a 13 megapixeles hátoldali kamerát, amellyel szintén 1080p felbontású videót rögzíthetünk, ennek 2 megapixeles társát az előlapon, valamint a hasonlóan méretes, 3150 mAh- s akkumulátort is.


A Samsung továbbra is hallgat a soron következő Galaxy S okostelefonról, az érdeklődő fanatikusok azonban nem bírnak magukkal, széles körben visszatérő téma ugyanis az esetleges megjelenés, valamint a készülék részleteinek kitárgyalása. Ezúttal egy XML fájlban kutakodhatunk ez utóbbiak után, találunk is többek között egy pontos típusjelzést, amely minden bizonnyal nem véletlenül lett SGH-i337 (ez ugyebár a "leet" szóra utal), a felbontás pedig itt is 1080p, legalábbis a felsorolás alapján.

Bárhogy is legyen, a cég biztosan megtalálja módját új mobil chipjének hasznosítására.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • narumon #3
    Az a vicces, hogy az okostelefonok előtt mindig bajban voltam, hogy milyen telefont vegyek mert mindegyik egyre kisebb lett, nekem már kényelmetlenül. Ha nagy nehezen találtam egy nagyobb példányt Nokia 3650 pl, akkor minden ismerőstől azt kaptam meg, hogy mit akarok én egy ekkora tepsivel, mekkora lóbaszó telefon, stb. Most meg megfordult a trend - mindenki kurvanagyot akar.. :)
  • morden2 #2
    Nekem bejön a nagy kijelző, most 4,7 col van és még ez is kicsi arra hogy bármilyen dolgot műveljek rajta, leszámítva a telefonálást, valahol 6-7 col között lenne az ideális komplett telefon, multimédia, net cucc.
  • Gauge #1
    Szerintem nem a tepsiké a jövő, hanem a kihúzható képernyőjé. Kb. 3,7 hüvelykes teelfon mérete az ideális, de egy kihúzható (éreintő?!)képernyővel ideális kombináció. Aki ezt először meglépi, azé a piac.