Gyurkity Péter

Windows telefont tervez az Asus és az LG

Mindkét gyártó a Windows Phone 8 platformmal karöltve erősítené idén saját helyzetét, az összefogással kapcsolatban azonban eddig csak a megbeszélések ténye, illetve a tervek létezése szivárgott ki.

Az Asus egyik vezetője a Wall Street Journal munkatársának beszélt arról, hogy jelenleg is megbeszéléseket folytatnak a Microsoft képvelőivel az együttműködés elindításáról. Ők ugyanis látnak fantáziát a WP8 platformot használó ilyen termékekben, legyen szó szimpla okostelefonokról, vagy akár a táblákat és okostelefonokat egy termékben összeházasító hibrid megoldásokról.

Véleményük szerint érdemes lenne piacra dobni egy Windows Phone operációs rendszerre támaszkodó Padfone változatot, bár ehhez külső szakértők rögtön hozzáteszik, hogy a szoftver kialakítása és profilja gondokat okozhat. Az eredeti Padfone készülékek ugyanis az Androidra támaszkodnak, itt mindkét eszközön ugyanazon szoftver fut, a Windows 8, a Windows RT, valamint a Windows Phone 8 esetében azonban kérdéses, hogy melyik változat működne kényelmesen, fennakadás nélkül a hibrid megoldáson. Egyelőre azonban nem is ezen törik a fejüket, hanem a meglévő és soron következő példányok amerikai rajtján, amelyre legkorábban jövőre kerülhetne sor.


Az LG a maga részéről szeretné a leszállított termékek számát a tavalyi 55 millióról egészen 75 millióra felsrófolni (ebből 45 millió lenne okostelefon, 30 millió pedig hagyományos készülék). Negyedévente 10 millió "okost" tartanának ideálisnak, ennek eléréséhez azonban több új lépésre van szükség, ezek szerepelnek a most közzétett tervekben. Idén több olcsóbb Optimus változatot dobnának piacra, ezeket követné egy 5,5 hüvelykes, 1080p felbontást támogató csúcskategóriás példány (már akár februárban), míg a mainstream szegmensben ők is megkezdenék a Windows Phone 8 támogatását.

Arról nem szól a fáma, hogy ez utóbbi platformot milyen készülékekkel erősítenék, ám a Microsoftnak nyilván jól jönne egy újabb partner csatlakozása.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • passatgt #1
    én még mindig arra várok, hogy valaki csináljon egy rendesen szögletes windows phone-t:)