Gyurkity Péter

500 millió mobilt szállítana le jövőre a Samsung

A Samsung jövőre félmilliárd új mobillal örvendeztetne meg minket, ezzel pedig a piac tekintélyes részét megtartanák maguknak. A többiek egyelőre nem tudnak lépést tartani a céggel.

Ágazati források számoltak be a dél-koreai gyártó terveiről, amelyekben 2013-ra vonatkozóan 500 millió mobiltelefon szerepel. Jövőre nagyjából ennyi új készüléket dobnának piacra, ami egyben azt is jelenti, hogy szeretnék megtartani eddig élvezett előnyüket a szegmensen belül.

Az említett 500 millió példányból mintegy 350 millió okostelefon lesz, ami már önmagában jól jelzi ezen termékek növekvő népszerűségét. Tekintettel arra, hogy 2013 során az ágazat szereplői körülbelül 900 millió ilyen készüléket dobnak majd piacra, a Samsung egymaga ennek 40 százalékát adja majd. Szakértők szerint eddig nagyon is bevált a cég stratégiája, amely a Galaxy S és Galaxy Note sorozatra épít, mint zászlóshajókra, ezek pedig jól látható módon húzzák magukkal a középkategóriás és olcsóbb megoldásokat is. Az olyan riválisok, mint a Nokia, a RIM, az LG, a HTC és a Motorola, hiába egyszerűsítették saját kínálatukat, a forgalomban egyelőre nem tudtak javulást elérni, míg a Sony, a Lenovo, a Huawei, illetve a ZTE számos eltérő változatot jelentetnek meg, abban a reményben, hogy ezzel sikerül növelni befolyásukat.


Az előrejelzések szerint a hagyományos mobiltelefonok lecserélésének üteme javulni fog a következő évben, bár ez az utóbbi 5-6 hónapban elmaradt a várakozásoktól. A szolgáltatók 2010 és 2011 során - elsősorban nyilván a válság miatt - húzták-halasztották az LTE hálózatok kiépítését, mostanra azonban lépést váltottak, és a fontos beruházások kivitelezése mellett egyre több ilyen készüléket dobnak piacra, abban a reményben, hogy sikerül kiaknázniuk a nagyobb sávszélesség iránti igény nyújtotta lehetőséget.

Jövőre éppen ez, vagyis az LTE terjedése, valamint az okostelefonok árának fokozatos csökkenése növelheti a keresletet, amely elsősorban a fejlett piacokon lesz jól megfigyelhető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • gombabácsi #3
  9000 magosat akarok! ne röccenjen a barátok közt meg a macskás videó!!!
 • Chriss745 #2
  Csak hagyjak mar abba ezt a kijelzo meret es processzor szam haborut, mert hatalmas baromsag.

  Jovore mar dinnyet is arulhatnanak, hisz jo nagy, hajlitott a felulete es kurva sok mag is van benne!
 • hunwhite #1
  Persze, hogy terjednének jobban is! Csak a viszonteladókat kellene már kiiktatni!!!!!