MTI

Szerverhiba miatt állt a teljes határforgalom

A schengeni információs rendszer (SIS I) magyarországi adatbázisa szerverének műszaki hibája miatt állt le az ország valamennyi határátkelőhelyén az informatikai rendszer szombat este - közölte a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának (KEKKH) sajtóirodája.

A szerver meghibásodása miatt a rendszer központi szolgáltatása leállt, ez okozott problémát a határátkelők informatikai rendszerében. A közlemény szerint a szolgáltatás szombaton 20 óra 17 perckor állt le. A KEKKH szakemberei azonnal megkezdték a hiba elhárítását, és 23 óra 27 perckor teljeskörűen helyreállt a rendszer működése, így ismét megindulhatott a forgalom a határátkelőkön.

A KEKKH tájékoztatása szerint a rendszer azóta is zavartalanul működik. A hiba körülményeinek részletes vizsgálata még folyamatban van. Magyarország minden határátkelőhelyén, így a budapesti Liszt Ferenc-reptéren is leállt az informatikai rendszer szombaton késő este, de ez a légi forgalmat nem akadályozta. Több közúti határátkelőnél - Záhonynál, Ártándnál, Beregsuránynál - azonban többórás várakozás alakult ki. A határátkelőhelyek többségénél ugyanakkor nem jeleztek torlódást szombat este.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!