MTI

Számítógéphiba miatt állt minden hazai határátkelő

Éjfél előtt helyrehozták a határátkelőhelyek informatikai rendszerének szombat este keletkezett hibáját, így megindulhatott a forgalom a határátkelőhelyeken; némelyiknél éjfélig több órás várakozás alakult ki a ki- és a belépésre.

Szombaton késő este állt le Magyarország minden határátkelőhelyén az informatikai rendszer. A budapesti Liszt Ferenc-repteret is érintette a meghibásodás, de ez a légi forgalmat nem akadályozta. A probléma elhárításához azonnal hozzákezdtek a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának (KEKKH) szakemberei. A rendőrség honlapjának tájékoztatása szerint az informatikai probléma miatt Záhonynál a kilépő teherforgalomban éjfél előtt már ötórás, a kilépő személyforgalomban pedig négyórás, a belépő személyforgalomban pedig egyórás várakozás alakult ki.

Ártándon a kilépő teherforgalomban egy óra, Beregsuránynál a belépő személyforgalomban szintén egy óra, Tiszabecs Közúti Határátkelőhelyen pedig két óra volt a várakozási idő. Kovács Viktória, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának ügyeletese megerősítette, hogy éjfél előtt elhárították a rendszer hibáját.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!