SG.hu

Közösségi oldalak akadálymentesítése fogyatékosoknak

Mától magyarul is olvasható a fogyatékkal élő emberek számára készült tanulmány a közösségi oldalak akadálymentesítéséről.

Az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány gondozásában, a Budapesti Ausztrál Nagykövetség támogatásával megjelent magyarul dr. Scott Holliernek, a Media Access Australia munkatársának a közösségi oldalak akadálymentes használatát bemutató tanulmánya. A mű vak, gyengénlátó, hallás- és mozgássérült felhasználók tapasztalataira épül, közérthetően mutatja be a Facebook, a LinkedIn, a YouTube, a Twitter és a Skype használatát, valamint tanácsokat ad akadálymentes blogok létrehozásához is.

A tanulmányt azoknak a látássérült embereknek, oktatóiknak, családtagjaiknak és az internetes akadálymentesítés területén dolgozó szakembereknek ajánlják figyelmébe, akik a közösségi oldalak használatának elsajátításához keresnek útmutatót fogyatékkal élő emberek számára. Mindenkit arra biztatnak, hogy ne riadjanak vissza a rendkívül gyorsan változó közösségi oldalaktól, hanem az itt tanultakat kiindulási pontként használva bátran kapcsolódjanak be a különböző online közösségek életébe.

A kiadvány mindenki számára ingyenesen elérhető: Word és PDF formátumban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!