Napi Online

Eladta főhadiszállását a Nokia

A Nokia eladta a finnországi Espoóban lévő főhadiszállását a finn Exilion Capital ingatlanbefektető cégnek − jelentette be a vállalat.

A vételár 170 millió euró, a távközlési cég visszabérli az épületet az új tulajdonostól. Az adásvételt még idén lebonyolítják. A 48 ezer négyzetméteres acél-üveg szerkezetű palotát egy neves finn építész, Pekka Helin tervezte a Nokia megrendelésére, amely 1997-ben költözött be a három épületből álló létesítmény először elkészült irodáiba. Az építkezés 2001-re fejeződött be, az elmúlt időszakban 1800-an dolgoztak a finn távközlési óriás központjában. Az ingatlanok birtoklása nem tartozik a Nokia profiljai közé − jelentette ki a döntést bejelentő Timo Ihamoutila, a vállalat pénzügyi igazgatója, jelezve, hogy készek eladni a cég kezében lévő többi hasonló épületet is, amint jó lehetőségek kínálkoznak erre.

A Nokia nem csupán ingatlanjai értékesítésével akar bevételt szerezni, hanem egyes szabadalmi jogait is eladná. A vállalatnak forrásokat kell teremtenie nagy technológiai átalakulásához, amelynek részeként átveszi a Microsoft Windows Phone operációs rendszerét okos telefonjaira. A befektetők árgus szemekkel figyelik a veszteséges vállalat pénzügyi mutatóinak alakulását − a három nagy hitelminősítő több lépcsőben egyaránt a bóvli kategóriába sorolta le a cég adósságait. A Nokia bankszámláin 3,6 milliárd euró készpénz lapult szeptember végén, szemben a júniusi 4,2 milliárddal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!