SG.hu

Olcsó mobiltelefonokat mutatott be a Nokia

A Nokia két új modellel gazdagította Asha készülékcsaládját. Az Asha 205 és az Asha 206 készülékek elérhetők dual SIM-es kivitelben is.

A cég közleménye szerint a Nokia Asha 205 és Asha 206 készülékek az elsők, melyek a különleges Slam szolgáltatással is rendelkeznek. A Slam lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy multimédia tartalmaikat, így fotókat és videókat osszanak meg a közelben lévő barátaikkal szinte azonnal. A Slam a legtöbb Bluetooth-os mobiltelefonnal működik, akár a készülékek párosítása nélkül is, és a fogadó fél készülékének nem is kell futtatnia a Slam szolgáltatást . A Slam segítségével csupán néhány kattintással a felhasználók gyorsabban oszthatják meg tartalmaikat, mintha csak Bluetooth-on küldenék azokat, és a Slam még adatforgalmat sem generál.

„A legújabb Nokia készülékek a közösségi oldalak rajongói számára kínálnak új lehetőséget az önkifejezésre a dizájnnak, a színvilágnak valamint az olyan új szolgáltatásoknak köszönhetően, mint a Slam – mondta Timo Toikkanen, a Nokia Mobile Phones ügyvezető alelnöke. "Mindkét készülék a Nokiától elvárt és megszokott minőséggel és felelősséggel készült, valamint olyan okosabb internetes felhasználói élményt nyújtanak, amely a gazdaságosabb használatot is segíti”.


Nokia Asha 205

A Nokia Asha 205 készülék QWERTY billentyűzettel rendelkezik, a telefonon egy dedikált Facebook gyorsgomb is található. Az eBuddy Chat, a Twitter vagy például a Gmail fiókhoz való egyszerű hozzáférés lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy néhány kattintással elérjék közösségi hálózataikat. A cég kiemeli a Dual SIM-es változatot és a hosszú készenléti időt, ami akár 37 nap is lehet az egy és akár 25 nap lehet a dual SIM-es készülék esetében. 40 ingyenesen letölthető EA játékot és és több tízezer, a Nokia Áruházból letölthető alkalmazást biztosítanak hozzá. Ciánkék, magenta és narancssárga színekben lesz elérhető, kiskereskedelmi ára körülbelül 62 dollár lesz adók és támogatások nélkül, és várhatóan 2012 negyedik negyedévétől lesz kapható.


Nokia Asha 206

A Nokia Asha 206 klasszikus billentyűzettel és 2.4”-os kijelzővel rendelkezik. A felhasználók a kezdőképernyőről gyorsan hozzáférhetnek Twitter és Facebook fiókjukhoz. Élénk színekben – ciánkék, magenta és citromsárga – szállítják majd. Az 1,3 megapixeles kamerát a Facebook-megosztásra optimalizált képszerkesztési technológia egészíti ki. Ebből is van Dual SIM-es változat, mely lehetővé teszi a készüléktulajdonosok számára, hogy a telefon kikapcsolása nélkül váltsanak az egyik SIM-kártyáról a másikra. Készenléti ideje akár 47 nap az egy és akár 28 nap dual SIM-es készülékek esetében. Kiskereskedelmi ára körülbelül 62 dollár lesz adók és támogatások nélkül, és várhatóan 2012 negyedik negyedévétől lehet majd megvásárolni.

Az új készülékek kihasználják a Nokia Xpress Böngésző, a Nokia felhőalapú webböngészőjének minden előnyét. A Nokia két új telefonja a Nokia Közelben alkalmazással segíti a készüléktulajdonosokat az érdeklődési körüknek megfelelő helyek, például a közelben lévő éttermek, bevásárlóközpontok és bankautomaták megtalálásában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sippie #4
    "Mindkét készülék a Nokiától elvárt és megszokott minőséggel és felelősséggel"
    Az utóbbi időben ez a minőség egyre lejjebb csúszik...
  • Gauge #3
    Summa summarum: A piac pörög, a Nokia alszik
  • Gauge #2
    Annyira tök mindegy. A Nokia egyszerűen csigalassú. Hol vannak a wp8-s mobiljai? Sehol! Hol vannak a wp7-es mobilok árcsökkenései? Sehol! Viszont 1, 5 perc alatt bootoló symbian telefonok vannak dögivel...
  • Cat #1
    Bizonyára milliószámra fog fogyni Indiában és Kínában, de nem látom rajta a hasznot, alig pár dollárt kereshet rajta a cég, ami marginális bevétel.