MTI

Informatikai hiba miatt állt a forgalom a határátkelőkön

A Határellenőrzési és Regisztrációs Rendszer meghibásodása miatt állt a forgalom a somogyi határátkelőkön - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.

A somogyi határátkelőkön és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye valamennyi ukrán és román közúti határátkelőhelyén a határellenőrzési és regisztrációs rendszer meghibásodása miatt állt a forgalom, így szünetelt a járművek ki- és beléptetése. Az ORFK közlése szerint a rendszerhiba ellenére az uniós országok állampolgárai akadály nélkül léphettek át a határon, a korlátozás csak az unión kívüli országok állampolgáraira vonatkozott. A schengeni külső határon 13 óra 40 percre megszűnt a rendszerhiba, így újra akadálytalan a határátlépés.

Délelőtt a térségi rendőr-főkapitányság azt jelentette be, hogy az informatikai rendszer halaszthatatlan karbantartása miatt szünetel a járművek ki- és beléptetése Szabolcs-Szatmár-Bereg megye valamennyi ukrán és román közúti határátkelőhelyén. Délelőtt 10 órától három vonat vesztegelt Gyékényesnél, és állt a forgalom a gépkocsinak fenntartott átkelőknél is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!