MTI

Meglett az eltűnt államügyészi laptop Horvátországban

A rendőrség megtalálta a horvát helyettes főügyész laptopját, amelyet két hete loptak el tőle; a tolvajoknak fogalmuk sem volt róla, hogy a laptop az alvilág számára milliókat érő titkos információkat tartalmazhat.

A rendőrség a napokig tartó diszkrét nyomozás után sértetlenül megtalálta Drazen Jelenic horvát helyettes főügyész hordozható számítógépét, amelyet szeptember 14-én egy zágrábi belvárosi étteremben loptak el tőle. Jelenic azon a napon az étterem teraszán lerakta maga mellé táskáját, amelyben személyes iratai és laptopja volt. A számítógép memóriája számos bizalmas iratot tartalmazott, teli olyan személyek nevével, akik már a vádlottak padján ülnek, vagy hamarosan oda kerülnek.

A helyettes főügyész arca falfehérré vált, amikor észrevette, hogy eltűnt a táskája - írta a lap. Jelenicet egy éve nevezték ki posztjára, az államügyészségnek a gazdasági, privatizációs bűncselekményekkel és a háborús nyerészkedéssel foglalkozó osztályát vezeti. Ez a részleg foglalkozott többek között a korrupcióval és háborús nyerészkedéssel megvádolt Ivo Sanader volt horvát miniszterelnök ügyével is. A rendőrség egy "szakértőnél" találta meg a számítógépet, akit a tolvajok a biztonsági kód feltörésével bíztak meg. Szerencsére, még az előtt bukkantak rá, hogy ez sikerült volna neki - írta a Jutarnji.

A két tolvajnak állítólag fogalma sem volt arról, hogy kinek a gépét lopták el. Miután felfogták tettük súlyát, és azt, hogy mekkora bajba sodorták magukat, elkezdtek együttműködni a nyomozókkal - írta a Jutarnji list.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!