MTI

Hackertámadás célpontjává vált a Fehér Ház

A Fehér Ház elismerte, hogy egy számítógépes hálózata hackertámadás célpontja lett, ugyanakkor azt állította, hogy a titkosított rendszerekbe nem hatoltak be és adatlopásnak nincs jele.

A hivatalos bejelentés azután történt, hogy a The Washington Free Beacon elnevezésű jobboldali hírportál azt állította: kínai hackerek betörtek a Fehér Ház egy kulcsfontosságú katonai rendszerébe. Egy, a neve mellőzését kérő hivatalos személy szerint viszont a támadás egy "nem titkos hálózat" ellen történt. Szavai szerint a célzott adathalászat (spear phishing) történt. Ilyen esetekben a hacker egy álcázott e-mail segítségével olyan weboldalra irányítja a felhasználót, amelyen rosszindulatú szoftvert telepíthet annak komputerére, hogy átvehesse az ellenőrzést a számítógép fölött.

"Az ilyen támadások nem ritkák, és megtettük a kármérséklési intézkedéseket" - jelentette ki a fehér házi illetékes. "A rendszert elszigetelték és nincs semmilyen jel, amely adatok kiszivárgására utalna. Ezen felül, egyetlen titkosított rendszert sem ért semmilyen külső hatás vagy behatolási kísérlet" - tette hozzá.

A The Washington Beacon vasárnap közölte, hogy a kínai kormánnyal kapcsolatban álló hackerek behatoltak abba a számítógépes rendszerbe, amelynek segítségével a Fehér Ház Katonai Hivatala (WHMO) egyebek között a nukleáris fegyverek fölötti parancsnokságot gyakorolja. A hírportál "katonai és hírszerzési hivatalos személyekre" hivatkozva közölte a hackertámadásról szóló értesülését. A hírportált üzemeltető csoport azt állítja magáról, hogy olyan híreket közöl, amelyekről a "hivatásos baloldal" nem vesz tudomást.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)