MTI

Oroszországban tiltott lesz a muszlimellenes film letöltése

Az orosz hírközlési, információs és médiafelügyelet azt ajánlotta az internet szolgáltatóknak, hogy blokkolják a hozzáférést ahhoz az iszlámellenes amerikai filmhez, amely az utóbbi napokban sok országban heves tiltakozásokat váltott ki a muzulmánok körében.

A Roszkomnadzor a honlapján elhelyezett felhívásban emlékeztette az internetszolgáltatókat és újságírókat arra az orosz föderációs törvényre, amely szerint a szélsőséges tartalom terjesztése is büntetendő szélsőséges tevékenységnek minősül. A törvénysértőket akár működési engedélyük megvonásával is sújthatják. Az orosz hírközlési, információs és médiafelügyelet nyomatékosan ajánlotta az internetszolgáltatóknak, hogy akadályozzák meg a hozzáférést A muszlimok ártatlansága című filmhez, amely az Egyesült Államokban készült. A médiatulajdonosokat és a főszerkesztőket pedig felszólította, hogy akadályozzák meg a film terjesztését.

Az orosz főügyészség bejelentette: bírósághoz fordul, hogy nyilvánítsa szélsőségesnek a muzulmán hívők szerint Mohamed prófétát gyalázó filmet. Viktor Griny főügyészhelyettes addig is figyelmeztette a legnagyobb internetszolgáltatókat, hogy ne sértsék meg a szélsőséges eszmék terjesztésének megelőzését előíró orosz törvényt. Az orosz duma júliusban megszigorította az információs törvényt. November elsejétől úgynevezett egységes listát hoznak létre, amelyre a kormányzati szervek az Oroszországban tiltott internetes oldalak domain-, azaz tartományneveit, az oda mutató linkeket és az ilyen oldalak hálózati címeit veszik nyilvántartásba.

Az intézkedés a hivatalos indoklás szerint elsősorban a gyermekpornográfia és a kábítószer-fogyasztás ellen irányul. Néhány internetes oldalt azonban bírósági határozattal is feltehetnek a tiltólistára, amennyiben az törvénysértőnek minősíti az adott honlap által terjesztett információt. A törvény elfogadása ellen korábban a Wikipedia internetes enciklopédia és a legnagyobb és legnépszerűbb orosz keresőoldal, a Yandex is tiltakozott.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Merces #8
    tudod ez olyan hogy csak a barna szemű betörőt utáljuk , az összes többi jöhet....százalékos arányban a vadkapitalista állatok elég kis százaléka pajeszos, valószinű azok is leszarják izraelt.....
  • Tetsuo #7
    Persze. Mar Shakespeare is azert irta A velencei kalmart.
  • Merces #6
    LOL olyan kis naiv vagy, kit szekfűvel kit narancsal kit meg zsidóval lehet manipulálni.....
  • Tetsuo #5
    Nem tudom, ki az a ti. En semilyen kozosseghez nem alkalmazkodom.
    Azert emlegetem, mert zavar a hazugsag es hiszek a szolasszabadsagban.
  • Merces #4
    ...ti legalább annyit tesztek azért hogy a holokauszt téma a köztudatban maradjon mint a pajeszosok.....
  • Tetsuo #3
    En a Jud Susst neznem meg moziban. Egyelore nem tehetem meg. A holokausztrol sem beszelhetek nagyon... szinte egesz Europaban.
    Hol van az en szabadsagjogom?
  • Narxis #2
    jajj :D töltsd le torrentről és kész
  • regregre #1
    Már elnézést, de jogomban áll azt és akkor megnézni amikor nekem azt kedvem tartja, ha betiltják avagy letiltják a letöltésének lehetőségét azzal épp a szabadságjogaimat tiporják sárba...
    NEM?
    DE!!!
    Bár mondjuk az oroszoknál ez nem téma, megtehetik, de egyéb egyébként demokratikus országokban nem, ha mégis, ott leszek a tiltakozók között!