Berta Sándor

Októberben érkezik a Galaxy Note 2

A dél-koreai konszern a berlini Híradástechnikai Kiállításon (IFA) mutatta be a legújabb táblagép-jegyzettömb hibrid készülékét. Az új modell októbertől lesz elérhető.

A Samsung Galaxy Note 2 elődjét a tavalyi IFA-n jelentette be a cég, amely úgy tűnik hagyományt akar teremteni ezzel a lépéssel. Első ránézésre a Galaxy Note 2 úgy néz ki, mintha a Galaxy S3 egy jelentősen nagyobb méretű változata lenne. A készüléket 5,5 collos Super AMOLED Plus HD kijelzővel szerelték fel, amelynek felbontása 1280 x 720 képpont. Az új termék egyaránt tekinthető okostelefonnak, jegyzettömbnek és tábla PC-nek. A határok ebben az esetben gyakorlatilag teljesen elmosódnak.


Az új modell 1,6 GHz órajelű négymagos processzorra, 2 gigabájt memóriára és az Android 4.1-es operációs rendszerre épül. Ez az első olyan Samsung termék, amelyre a Jelly Beant telepítették fel. A szoftvert a dél-koreai cég kiegészítette a Touchwiz kezelőfelülettel és néhány módosítást is eszközölt rajta. Javítottak az S Pen nevű digitális tollon, valamint megjelent a Quick Command funkció, ami lehetővé teszi a rövid gesztusok felismerését és bevitelét a toll segítségével. A Samsung saját fejlesztésű beszédfelismerő megoldását, az S Voice-t, ami a Galaxy S III-ban debütált, felváltotta a Google Now.


Az új termékbe integrálták az S III-nál is meglévő Smart Stay funkciót, ami figyeli, hogy a felhasználó épp a képernyőre néz-e vagy sem, s így meghatározza, hogy a kijelző bekapcsolva maradjon-e vagy ne, ezáltal csökkentve a fogyasztást és megnövelve az üzemidőt. Az eszközt ellátták 1,9 megapixeles előoldali és 8 megapixeles hátoldali kamerával, továbbá 3100 mAh-s akkumulátorral, microSD-bővitőhellyel 3,5 mm-es audiocsatlakozóval, USB 2.0-s porttal, A-GPS és GLONASS vevőegységgel. Emellett támogatja a Bluetooth 4.0, az LTE, a WLAN a/b/g/n és az NFC szabványt.


A 80,5 x 151,1 x 9,4 mm méretű és 180 gramm súlyú Galaxy Note 2 Európában és Ázsiában egyaránt októbertől kerül a boltok polcaira. 16, 32 és 64 gigabájtos, valamint eltérő színű változatok lesznek kaphatók. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az egyes modellek mennyibe fognak kerülni. A Samsung augusztus elején dobta piacra a táblagép-jegyzettömb hibrid készüléke 10.1 hüvelykes változatát. A mellékelt toll a különböző alkalmazásokhoz éppúgy használható, mint a jegyzetek beírására vagy rajzolásra. Pár nappal később már arról írtunk, hogy érkezik a Galaxy Note 2 is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • levente68 #8
    Mivel szerencsére butaságot mondasz és nem pont ugyanúgy néz ki, valamint sokkal nagyobb és többet tud, már itt "csücsül" mellettem a Note II-m. ;o)

    Szép napot!
  • willcox #7
    "Ennek lesz vezeték nélküli töltője, mert azt szeretném én még nagyon?" - nincs neki.
  • dozer00 #6
    levente, itt csücsül mellettem egy gs3. Az firkálmányodhoz : pont ugyan így néz ki mint a képen látható telefon.
  • caius marius #5
    Azt mondta a Samu, hogy nemsokára mindhez megérkezik...
    El nem tudom képzelni, hogy mit szarakodnak ennyit ezzel a töltővel.
  • levente68 #4
    Ahogy nekem is. Ez lesz az új kütyüm, régen várom. Erre már érdemes továbblépni S2-ről. S3 nem kell, mert bár jó, de ronda.
    Ennek lesz vezeték nélküli töltője, mert azt szeretném én még nagyon?
  • caius marius #3
    Eztisbiztosazepltaláltaki. Azért egyre asszem be kéne neveznem. :)
  • okosan gyerekek #2
    mer' nekem ez egy 2012-es trendeknek, technológiáknak megfelelő palm-PC-nek tűnik.
  • okosan gyerekek #1
    te, az mi az, hogy táblagép-jegyzettömb hibrid?