Napi Online

33 millió új China Mobile ügyfél

Hiába bővítette ügyfélkörét az első félévben 33,51 millió fővel, 683 millióra a China Mobile telefonszolgáltató, profitja nem nőtt az elemzők várakozásaival összhangban, ezért a tőzsdei befektetők ötszázalékos részvényáreséssel büntették a céget.

A nettó nyereség 1,5 százalékkal, 62,2 milliárd jüanra (9,83 milliárd dollár) emelkedett, ám az elemzők közel 64 milliárdot vártak. Az üzemi profit 6,6 százalékkal, 266,53 milliárd jüanra nőtt, ám az egy felhasználóra eső átlagos bevétel (ARPU) 71-ről 67 jüanra csökkent. A cégvezetés a korábban tervezett 20 milliárd jüanról 26 milliárdra emeli a készülékek árát csökkentő támogatásokra szánt összeget és tartják a 131,9 milliárdos tőkebefektetési tervet. A China Mobile-nak, a világ legnagyobb mobiltelefon-szolgáltatójának gondot okoz, hogy házon belül kifejlesztett 3G-s technológiája nem támogatja az olyan népszerű okos telefonok használatát, mint például az Apple iPhone-ja. Ez súlyos hátrányt jelent versenytársaival szemben. A cég ezért minden erejével az úgynevezett TD-LTE szabványú 4G-s rendszer kiépítésén dolgozik, ugyanis várhatóan ez lesz a világon általánosan elfogadott új, a 3G-nél gyorsabb adatforgalmat lehetővé tevő technológia.


A menedzsment abban bízik, hogy 2013 második felében elindíthatják 4G-s szolgáltatásukat. Két legnagyobb ellenfelük, a China Unicom és a China Telecom még nem tűzött ki ilyen időpontot. A China Mobile 20 ezer TD-LTE-bázisállomást telepít az év végéig 13 nagyvárosban, amit további 200 ezer követ a jövő évben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!