Gyurkity Péter

Érkezőben a Samsung Galaxy Note 2

Ezt valószínűsítik egyes lapok a cég saját Facebook oldalán felbukkant fotó láttán, amely fotó ugyan nem először jelenik meg a nyilvánosság előtt, mégis kérdéseket hordoz magában. A gyártó Európában egyre nagyobb előnnyel vezet.

Az elmúlt napokban mi is írtunk a Galaxy Note 10.1 bemutatkozásáról, amely azonban egyértelműen a tábla PC-k szegmensében száll versenybe, nem úgy mint az eredeti Note változat, amelyről nem is igazán lehetett eldönteni, hogy táblaként, avagy okostelefonként jelenik-e meg. A cég jelek szerint a hibrid utódján dolgozik, amely valamivel nagyobb, és talán hajlékony kijelzőt kapna.

A Samsung pakisztáni Facebook oldalán ugyanis felbukkant egy érdekes fotó, amely az eredeti bejegyzés szerint a Galaxy S III okostelefont ábrázolná, ez azonban nyilvánvalóan nem állja meg a helyét. Kétségtelenül egy nagyobb, ám egyelőre ismeretlen elnevezésű készüléket láthatunk ennek jóvoltából, bár egyesek rögtön hozzáteszik, hogy a felvétel már korábban megjelent, akkor azonban még szintén azt sejtették, hogy ez lenne a harmadik Galaxy S - most már tudjuk, hogy erről szó sincs, marad azonban a kérdés, hogy akkor vajon mely változatot ábrázolja a kép? Némileg fokozta a zűrzavart, hogy az oldalt átmenetileg eltávolították, majd ezt követően "Galaxy Note" aláírással látták el a képet, ami szintén nem stimmel (hiszen nem az eredeti készülékről van szó), az oldal pedig nem sokkal ezután ismét sötétbe borult.


Akárhogy is lesz, az immár biztosra vehető, hogy a dél-koreai gyártó egyre nagyobb előnyre teszt szert kontinensünkön. A friss adatok szerint az európai okostelefon-piac immár 45 százalékát birtokolják, míg globális szinten 30 százalék körül állnak. Mi több, ma már minden kategóriában ők vezetnek, a hagyományos mobiltelefonoknál is kifejezetten jól szerepelnek, ezzel egy időben pedig természetesen újabb lökést adnak az Android platformnak. A szoftver a nagyobb európai országokban 50 százalék felett áll, a teljes kontinensen pedig már a 60 százalékot is meghaladta. Az Apple itt mindössze 14,4 százalékot mondhat magáénak, amit többek az európai szolgáltatókhoz fűződő laza kapcsolataikkal, valamint a dél- és kelet-európai országokban tapasztalható hiányos támogatással magyaráznak.

Mivel a tajvani gyártók szerint az európai megrendelések száma nem növekszik hasonló mértékben, mindez azt jelenti, hogy a riválisok (HTC, LG, Sony, Huawei és ZTE) a torta zsugorodó szeletén marakodnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Andr0 #1
    A kép kamu, már kiderítették.