SG.hu

Gyártásra kész a Windows 8

A Microsoft bejelentette, hogy a Windows 8 elérte a Release to Manufacturing (RTM), azaz a gyártásra kész állapotot. Ez a Windows operációs rendszer következő generációjának utolsó mérföldköve a termék megjelenése előtt.

A cég közleménye szerint az RTM változattal immár befejeződött a rendszer kódjának fejlesztése, amelyet a Microsoft mérnökei a Windows 8 tavaly szeptemberben megjelent első előnézeti változata óta kapott felhasználói visszajelzések alapján végeztek. Fejlesztők, vállalatok, IT szakemberek és partnerek fogják hamarosan megkapni a Windows 8 RTM kódját, egy előre kigondolt ütemezés szerint. Elsőként a fejlesztők, akik új alkalmazásokat készítenek tölthetik le az MSDN fejlesztői oldaláról, illetve a vállalatok IT szakemberei jutnak hozzá a TechNet előfizetésükön keresztül augusztus 15-én. Egy napra rá, 16-án tölthetik le a Microsoft partnerhálózatának tagjai, illetve a frissítési garanciával rendelkező ügyfelek az Enterprise változatot.


A fejlesztők különböző eszközöket és forrásokat találnak a Windows Store-ban publikálható alkalmazások tervezéséhez, fejlesztéséhez és piacra viteléhez. Míg a korábbi előnézeti változatokban csak ingyenes alkalmazásokat lehetett publikálni, az RTM-ben már fizetős alkalmazások is bekerülhetnek a cég programboltjába.

A Windows 8 a végfelhasználók számára 2012. október 26-ától érhető el. A leggyorsabbak kedvezményes vásárlási lehetőséget is kapnak, illetve a január 31-ig Windows 7-tel előtelepített számítógépet vásárlók Windows 8 Pro verzióra frissíthetnek 15 euróért. Azok, akik a végleges változat előtt szeretnének megismerkedni a Windows 8 operációs rendszerrel, a Release Preview változatot letölthetik a http://preview.windows.com oldalról.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)