MTI

Egységes adatbázissal kampányol a Debreceni Egyetem

Tudományos eredményei és kutatási tevékenysége népszerűsítését támogató kétéves programot zárt a Debreceni Egyetem (DE); a 160 millió forintos projekt során egységes adatbázist hoztak létre, amely lefedi és könnyen elérhetővé teszi az intézmény teljes tevékenységét.

A 85 százalékban európai uniós forrásból megvalósult program keretében konferenciákat szerveztek, tananyagokat digitalizáltak, és elindítottak egy portált, hogy az egyetemi tudásbázist könnyen elérhetővé tegyék - hangoztatta Gaál István rektorhelyettes a projekt záró rendezvényét megelőző keddi sajtótájékoztatón, az egyetemen. Az egyik legfontosabb célközönségnek a középiskolásokat tekintik, akiket igyekeznek ezzel a programmal is a természettudományos egyetemi szakok felé irányítani. Gaál István jelezte: az eddigi munka akkor lesz eredményes, ha az utóbbi időben elindított programokat folytatni, automatizálni tudják, és azok természetessé válnak az egyetem életében.

Virágos Márta, a projekt szakmai vezetője elmondta, hogy az elmúlt években intenzív PR-munka folyt az egyetemi tudásbázis megjelenítésére, ezekről szólva kiemelt több nemzetközi konferenciát és kiadványt is. Közlése szerint az egységes adatbázisnak az egyetemi könyvtár anyaga szolgált alapjául. A pályázat segítségével az egyetemen elérhető valamennyi kiadvány és publikáció egy központi adatbázisba kerül, amely a http://idea.unideb.hu oldalon érhető el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!