MTI

Tőzsdére léphet a kecskeméti Business Telecom

A Business Telecom Távközlési Nyrt. részvényeinek tőzsdei bevezetését jóváhagyta a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete, a bevezetés tervezett időpontja május 22. - közölte a távközlési társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A kecskeméti székhelyű, alternatív távközlési szolgáltató cég 6.431.158 darab, egyenként 100 forint névértékű törzsrészvényét vezeti be a tőzsdére. A tájékoztatóból ugyanakkor kiderül, hogy a társaság jelenlegi részvényesei a tőzsdei bevezetés során nem kívánnak részvényeket értékesíteni. A 2006-ban alapított, magyar magántulajdonban lévő társaság árbevétele 2011-ben 842 millió forint, adózott eredménye 41,7 millió forint volt. Egy évvel korábban, 2010-ben 1 milliárd forint árbevétel mellett 49,6 millió forint adózott eredményt ért el. A társaság saját tőkéjének értéke 2011. december végén 710 millió forint, egy évvel korábban 372 millió forint volt.

A kibocsátási tájékoztatóban felhívják a figyelmet, hogy mivel a kibocsátó hiteltartozásainak összege meghaladja a saját tőkéje összegét, valamint a társaság a bevezetéshez befektetési szolgáltatót nem vett igénybe, részvényeinek tőzsdei bevezetése a tőkepiaci törvény alapján a szokásostól eltérő kockázatúnak minősül.

A Business Telecom kötvénykibocsátóként már jelen van a BÉT-en. A társaság tavaly júniusban indította 3 milliárd forint keretösszegű, 2011-2012. évi kötvényprogramját, amelynek bevételét saját távközlési hálózatának fejlesztésére fordítja, illetve piaci akvizíciók finanszírozási célját is szolgálja. Az első kibocsátáskor 302 millió forint értékben, a második értékesítéskor közel 786 millió forint értékben jegyeztek hazai egyéni és intézményi befektetők a Business Telecom kötvényeiből.

A kibocsátási tájékoztató szerint a Business Telecom a kötvényekből eredő fizetési kötelezettségeit elsődlegesen a termelt cash-flowból kívánja teljesíteni. A társaság ugyanakkor jelenleg nem rendelkezik banki kölcsönnel, illetve hitelkerettel. A hosszú lejáratú kötelezettségek állománya 2011 végén 1,8 milliárd forint volt, amiből 1,69 milliárd forint a kötvénykibocsátásból eredő tartozás.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!