MTI

Személyes adatokkal visszaélőket fogtak el Kínában

Több mint 1700 embert gyanúsítanak személyes adatok törvénytelen gyűjtésével, értékesítésével és felhasználásával Kínában - jelentette a közbiztonsági minisztérium közleményére hivatkozva a kínai média szerdán.

A közelmúltban lefolytatott nyomozások eredményeképpen kiderült, a felderített hálózatok "magja" egy körülbelül 200 fős csoport volt, amelynek tagjai további több mint 600 csoportnak adták tovább a személyes információkat. Ezek az illetők körülményeit igyekeztek kideríteni, nem ritkán illegálisan adósságot hajtottak be. Kiderült, a törvénysértők többnyire vállalati alkalmazottaktól szerzik be az adatokat és az interneten, online értékesítik. A források közt vannak például bankok, légitársaságok, telefontársaságok. Utóbbiaktól telefonszámokat és híváslistákat szereznek be.

A személyes adatokkal való kereskedelem és visszaélés igen gyakori Kínában, s közvetlenül kapcsolódik olyan bűncselekményekhez, mint a telefonos csalás, zsarolás, emberrablás és adósságbehajtás - állapította meg a minisztériumi közlemény.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!