MTI

Az évtized közepére tér át az IPv6-ra Kína

A központi tervek szerint az évtized közepére az új generációs IPv6 rendszerre tér át Kína, több mint 600 millióra növelik az internethasználók számát, és hárommillió, az ágazathoz kapcsolódó új munkahelyet teremtenek majd.

A kínai vezetés célja, hogy az internetet használók teljes lakosságon belüli aránya a 2011-es 38,3 százalék után 2015-re 45 százalék fölé nőjön - áll a Nemzeti Fejlesztési és Reformbizottság, a pekingi oktatási minisztérium és az ipari és információtechnológiai (IIM) minisztérium közös nyilatkozatában. Az IIM az évtized közepére lényegesen olcsóbb szolgáltatói díjakat és a jelenleginél ötször gyorsabb internetet ígér. Sávszélesség alapján globális összehasonlításban Kína jelenleg a 71. helyen áll, az árak a szolgáltatás színvonalához képest viszont igen drágák, elsősorban a korlátozott verseny miatt.

A következő három év során Kína a jelenlegi IPv4 (Internet Protocol version 4) rendszerről annak továbbfejlesztett változatára, az IPv6 (Internet Protocol version 6) rendszerre tér át. Az újgenerációs IPv6 sávszélessége másodpercenként a 2,5-10 gigabájtot is elérheti, vagyis mintegy százszor gyorsabb a jelenleginél. Az új rendszerrel lehetővé válik a globális csúcstechnológiai cégek alapítása, mely a becslések szerint mintegy 3 millió új munkahely létrehozását teszi lehetővé.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!