MTI

XVI. Benedek pápa is twitterezik

XVI. Benedek nevét viselő Twitter-oldalt indít a Vatikán, tovább növelve a pápai állam által evangelizációs eszközként használt kommunikációs csatornák számát.

@BenedictusPPXVI címmel még húsvét előtt megkezdi a Twitterezést az idén 85 éves katolikus egyházfő, aki ugyan nem személyesen írja a maximum száznegyven karakteres üzeneteket, de minden Tweet a pápa beleegyezésével jelenik meg - mondta a Vatikáni Rádiónak Claudio Maria Celli érsek, a Tömegtájékoztatás Pápai Tanácsának elnöke. Hozzátette, hogy a Twitter üzenetek a katolikus egyházfő beszédeit és a vasárnapi Úrangyala imádságokat tartalmazzák. A pápai mikroblog hatnyelvű lesz, olasz, spanyol, angol, francia, német és portugál.


A pápa csatlakozását az internetes világhálón a szintén Twitteren működő @pope2youVatican jelentette be rögtön példát is mutatva: XVI. Benedek nagyböjti beszédét negyven Twitterben postázza, a húsvétig tartó időszakban naponta egyet. A legelső vatikáni Twittert a news.va vatikáni hírportál indította. Twitterezik Gianfranco Ravasi bíboros, a Pápa Kultúra Tanácsának elnöke is (@CardRavasi), akinek példáját több mint tizenkétezren követik.

A pope2you.net honlapon található XVI. Benedek Facebook-profilja is. A pápa ugyan elismerte, hogy nem ért a modern technológiához (beszédeit és könyveit is kézzel írja, nem számítógéppel), de a neki írtakat mindig maga olvassa el. A kortárs kommunikációs eszközökhöz való csatlakozást II. János Pál indította el, aki először a televízió kameráit engedte be a Vatikánba, majd 2001-ben emailben küldte el apostoli buzdítását Óceániába. A Vatikán azóta az elsők között alkalmazza az összes internetes és mobilcsatornát, a fiatalok közötti evangelizáció hasznos eszközének tartva ezeket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sad1976 #2
    ki nem sz..ja le.
  • FoodLFG #1
    Eggyel több célpont az interneten.