Gyurkity Péter

NEC és Samsung telefonok az MWC előtt

A NEC egyszerre három megoldást küldött a szolgáltatóknak, hogy azok kiválasszák a számukra megfelelő példányokat, a Samsung pedig a Galaxy S III mellett további négy Galaxy okostelefont dobna piacra.

A NEC a múlt hónapban két okostelefont és egy tábla PC-t mutatott be a nagyközönségnek, ezek el is rajtoltak, közvetlenül a MWC előtt pedig tovább három fejlesztést ismerhetünk meg, amelyek nyilván szintén jelen lesznek a rendezvényen. Hivatalos név és pontos specifikáció egyelőre nincs, helyette egyedül a kijelzők méretét és a készülékek külsejét vehetjük szemügyre.


A legtöbb híradásban kiemelt helyet kapott a "Best Cloud UX Device" néven jegyzett megoldás, amely rögtön két, 4,3 hüvelykes kijelzővel érkezik, ezeket pedig úgy nyithatjuk szét, ahogy egy könyvet szoktunk. A Kyocera már megpróbálkozott egy ilyen telefonnal, a NEC példánya most jobb visszhangot kapott - mindenképpen érdekes lesz a debütálást követő időszak. A "Large Screen in One Hand" változat 5 hüvelykes kijelzőt kap, míg a "Stylish" telefon 4,3 hüvelykes változatot. Mindhárom prototípus az Android 4.0 irányelveit követi, várhatóan ezzel a verzióval jelennek majd meg a piacon.

A Samsung háza táján is zajlanak az események, ezúttal dél-afrikai szolgáltatóktól ered a hír, miszerint ők várhatóan a harmadik negyedévben kapják majd meg a Galaxy S III okostelefont. A cég azonban a jelek szerint további négy példányt is piacra dobna az elkövetkező hónapokban, erre utal, hogy levédették a névnek kiválasztott kifejezéseket. Ne lepődjünk meg tehát, hogy meglátjuk a hírekben a Galaxy Awaken, a Galaxy Axiom, a Galaxy Heir, valamint a Galaxy Rite változatokat, bár azt még nem tudni, hogy ezeket milyen szegmensbe szánja a gyártó, és hogy mikor jelennének meg.

A Galaxy S II eközben újabb mérföldkövet ért el, hiszen a hivatalos adatok szerint immár 20 millió példányban talált gazdára világszerte.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!