Napi Online

Elektronizálják az építésügyi engedélyezést

A Belügyminisztérium (BM) nettó 148,35 millió forintért szerződik a HUMANsoft Kft.-vel az építésügyi hatósági engedélyezési eljárást támogató elektronikus dokumentációs rendszerének uniós forrásból történő megvalósítására.

A hirdetmény közzétételével induló tárgyalásos közbeszerzésre négy ajánlat érkezett, a nyertes mellett az eKÖZIG Zrt. és és Konasoft Project Tanácsadó Kft. közös ajánlattevőké, az Ulyssys Számítástechnikai Kft.-é, valamint a User Rendszerház Kft. és a Quattrosoft Kft. közös ajánlattevőké − derül ki az uniós közbeszerzési értesítőből. Az elektronikus dokumentációs rendszer központi adatbázis alapú, Internetes elérésű rendszer, amely az ország bármely településén lakó építtető számára lehetőséget biztosít az építésügyi hatósági engedélykérelem és mellékleteinek elektronikus benyújtására, valamint teljes körű elektronikus ügyintézési támogatást nyújt az építésügyi hatósági engedélyezési eljárásban közreműködő hatóságok számára (első- és másodfokú építésügyi hatóságok, szakhatóságok).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Dluinet #2
    Bürokráciát fejlesztik, a munkahely és termelés növelés helyett.
  • johnsilver #1
    Érdekes lesz azoknál a szakhatóságoknál, ahol 1.6-os willamette magos celeronok dolgoznak 256 Mb ram-mal, 1 Mb-os internettel, ahol egy 5 megás pdf megnyitása is gond, mi lesz a sok tervvel.