Napi Online

Optimistán tekint a jövőbe az Infineon

Az Infineon pénzügyi évének első negyedéves nettó eredménye elmaradt a várakozásoktól, de az egész éves terv a cég szerint tartható, mivel a működési környezet kilátásai a várthoz képest kedvezőbben alakulnak.

A decemberrel végződő üzleti negyedévben 96 millió eurós nettó profittal zárt a cég, míg az elemzők 104 millióval számoltak. Elsősorban az autóipari megrendelések húzzák az értékesítést, de a chipkártya- és a pc-szektorból is nagyobb megrendelésállományra számít a müncheni székhelyű félvezetőgyártó. A cég vezetője, Peter Bauer szerint az első negyedévben érhette el a piac az alját, a működési eredmény 141 millió euróra esett a tavalyi 177 millióról, míg az értékesítési volumen 2,6 százalékkal, 946 millió euróra nőtt.

Mindkét működéssel kapcsolatos szám jobb lett a prognózisoknál, hiszen az elemzők 126 millió eurós működési eredményt és 934 millió eurós forgalmat vártak. Ami a működési környezetet illeti, az üzemi profitráta 14,9 százalék volt az első negyedévben, de a társaság jelezte, hogy a második negyedévben változatlan értékesítési volumen mellett 1 százalékponttal csökkenhet a működési marzs. A pozitív meglepetésre emelkedéssel reagált a piac.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!