Gyurkity Péter

Galaxy S III, Blackberry London

A Samsung a jelek szerint külön rendezvényen kívánja lerántani a leplet új fejlesztéséről, a RIM pedig azt reméli, hogy új zászlóhajója mély nyomot hagy az elemzőkben és a vásárlókban egyaránt.

Nemsokára indul a Mobile World Conference, amely alkalmat ad az egymással vetélkedő gyártóknak, hogy kellően széles közönség (és nyilván egymás előtt is) bemutassák saját megoldásaikat. Úgy tűnik, hogy a Galaxy S sorozat sorrendben harmadik generációja esetében a Samsung nem él ezzel a lehetőséggel, az új jövevény ugyanis egy saját eseményen mutatkozna be.

Azt még egyelőre nem tudni, hogy ezen bemutatóra pontosan mikor kerülne sor, a gyártó mindössze annyit árult el, hogy ez még az első félév vége előtt megtörténik majd. A technikai specifikáció részleteit illetően is sötétben tapogatózunk, hiszen hivatalos információ hiányában egyelőre csak pletykák bukkantak fel az interneten, a Samsungnak azonban komoly esélye van arra, hogy ismét sikert arasson, tekintettel az első két példány igencsak kedvező fogadtatására. Az első féléves határidő azt is jelenti, hogy a piaci debütáláshoz közelebb tartják meg a rendezvényt, így nem lesz akkora szünet a két esemény között.


A RIM eközben szeretne ismét nagyot robbantani, mégpedig egy, az általuk már szuperfonnak nevezett megoldással. Az egyelőre London kódnévre hallgató fejlesztés a korábban megjelent képekhez képest kissé megváltozott, külsejében inkább a PlayBook táblára hajaz (legalábbis a most kiszivárgott egyetlen ábra szerint), a hardveres oldalon pedig egy 1,5 GHz-es ikermagos TI és Qualcomm chipet tesztelnek, amelyet a hírek szerint 1 GB RAM, 16 GB-os belső tároló, valamint 8 megapixeles hátoldali és 2 megapixeles elülső kamera egészítene ki. A cég abban bízik, hogy sikerül megalkotni az univerzális kommunikációs eszközt, amellyel megváltoztatják a játékszabályokat.

Ez igencsak rizikós lépésnek tűnik, hiszen az utóbbi időben nem éppen sikereiktől volt hangos az internet. Amennyiben nem jön be a húzás, és a London túl drágára vagy nem éppen vonzóra sikerül, nagyon komoly slamasztikába kerülhetnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!