Gyurkity Péter

Ismét bővít a Samsung, leépít a NEC

Élesen szemben áll egymással a címben szereplő két gyártó teljesítménye, hiszen előbbi ezúttal is újabb változattal egészíti ki saját sorozatát, míg utóbbi a folyamatosan romló eredmények miatt több ezer embert küld el.

Korábban már felmerült, hogy hamarosan a Galaxy S III is felbukkan majd a boltokban, a rendkívül népszerű család tehát megkapja sorrendben harmadik tagját. Erre egyelőre még várnunk kell, a cég egyik support oldalán azonban felbukkant egy új típus, egészen pontosan a GT-i9300, amely a számozás alapján minden bizonnyal az új jövevényt rejti - hacsak a Samsung nem változtat a bevett gyakorlaton. Mivel a szemfüles megfigyelők által észrevett változat gyorsan eltűnt a portálról, így tovább kell várnunk a megerősítésre.

Hivatalosan is bejelentették azonban a Galaxy S Advance érkezését, amely elsőként Oroszországban bukkan majd fel, ezt követően pedig számos európai országban, majd Afrikában, a Közel-Keleten, illetve Latin-Amerikában és Kínában is elérhető lesz - az Egyesült Államok kimaradt a felsorolásból. Az S Advance 1 GHz-es ikermagos processzort kap, ezt egy 4 hüvelykes, 480 x 800 pixel felbontást támogató Super AMOLED érintőképernyő egészíti ki, a listán pedig továbbá 768 MB memória, 16 GB-os belső tároló, valamint HSPA támogatás, 5 megapixeles hátoldali és egy 1,3 megapixeles elülső kamera szerepel.


Samsung Galaxy S Advance

Ami a szoftveres oldalt illeti, itt a jól bevált Android 2.3 teljesít majd szolgálatot, mégpedig a Samsung saját kínálatával - ez utóbbi a Hubs és a ChatON szolgáltatáson keresztül lesz elérhető. Az ár egyelőre nem ismert, ezt nem osztották meg a nagyközönséggel. Néhány kép azonban megjelent a közleménnyel egy időben, ami pedig a Galaxy S III állítólagos megjelenését illeti, ezzel kapcsolatban várhatóan a februári MWC alatt ismerhetünk majd meg részleteket - legalábbis ebben bíznak a rajongók és az elemzők egyaránt.

A NEC háza táján inkább az ismételt negatív eredményről szólnak a fanfárok, az elmúlt négy évből ugyanis három veszteséggel zárult. Ezen most komoly leépítéssel szeretnének változtatni, nagyjából 10 ezer embert küldenek el, amely a teljes állomány 8,6 százalékát jelenti. Ebből több mint 7 ezret Japánban, a mobil részlegnél tesznek lapátra, amely egyben jelzi, hogy mely üzletággal nem elégedettek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!