MTI

Tavaszra elkészül a gödöllői kastély új honlapja

Új, látogatóbarát honlap segíti a gödöllői királyi kastély jelenében, tervezett jövőjében és múltjában való eligazodást tavasztól, nyáron pedig 3D-es vetítőteremet is avatnak. A projektet uniós forrásból finanszírozzák.

Péterfi Csaba, a város önkormányzatának kommunikációs igazgatója szerint elsősorban azért van szükség az internetes fejlesztésre, mert a www.kiralyikastely.hu-ra tavaly havonta körülbelül egymilliószor kattintottak, s ehhez a "látogatottsághoz" az eddiginél elegánsabb, sokoldalúbb honlap illik.

Noha az 1700-as évek elején épült Grassalkovich kastély folyamatos megújulásának köszönhetően egy ideje egyebek mellett érintőképernyős információs táblák, számítógépes játékok és úgynevezett audio guide-ok (hangos tárlatvezetések) segítik a kiállításokon történő eligazodást, ennél többre van szükség. Az internetes technikák rohamos fejlődését követve úgy építik fel a leendő honlapot, hogy annak tartalma akár mobiltelefonokon, akár táblagépeken is követhető legyen - magyarázta a kommunikációs igazgató.

Hozzátette: a versenyeztetés eredményeként a kastély üzemeltetője a Human Telex Kft.-vel kötött szerződést az új weboldal elkészítésére. Jelenleg a munka körülbelül 80 százalékánál tartanak, így tavasszal "élesíthetik" a rendszert. A további tervek között szerepel egy, a főúri és királyi lovaskultúrát bemutató interaktív tárlat nyitása, valamint egy 3D-s vetítőterem kialakítása. A vetítő az uniós elnökségi térként megismert lovarda alatti pinceszinten kap majd helyet - közölte Péterfi Csaba.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gopher #1
    http://www.sg.hu/cikkek/86163/megujult_godolloi_kastelyhoz_friss_honlap_dukal
    Uncsi ...