HENT hírlevél

Lengyel kormányzati oldalakat törtek fel

Több lengyel kormányzati portált támadás ért a hétvégén. A hackerek a lengyel kormány azon terve ellen tiltakoztak, amely szerint az ország csatlakozni kíván a Hamisítás Elleni Kereskedelmi Egyezményhez (ACTA).

A tmcnet.com portál híre szerint szombaton és vasárnap több lengyel kormányzati portált, köztük a parlament, a miniszterelnök és az elnök weboldalát is hackertámadás érte. A hackerek állítólag a nemzetközi szinten aktív Anonymous csoporthoz tartoznak. A híradás szerint a lengyel kormány a héten tárgyal a nemzetközi Hamisítás Elleni Kereskedelmi Egyezményhez (ACTA) való csatlakozás lehetőségéről. A hackerek a jogsértések ellen küzdő, az online kalózkodást akadályozni kívánó szerződés aláírásával szemben tiltakoztak akciójukkal.

A hamisítás elleni koordinált nemzetközi fellépést sürgető megállapodás több év egyeztetés eredményeként 2011-ben készült el. A tavaly ősszel tartott hivatalos aláírási ceremónián nyolc ország, Japán, Ausztrália, Kanada, Marokkó, Új-Zéland, Szingapúr, Dél-Korea és az Egyesült Államok írta alá a dokumentumot. Az ACTA-tárgyalásokon szintén részt vevő Mexikó, Svájc és az Európai Unió képviselete első körben nem csatlakozott az aláírókhoz, erre csak azt követően kerülhet sor, ha a szükséges hazai eljárásaikat, illetve uniós eljárást lefolytatták. Az októberi első aláírást követően Tajvan jelezte elsőként, hogy csatlakozni kíván az egyezményhez.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Lollerka #1
    We are Anonymous.
    We are Legion.
    We do not Forgive.
    We do not Forget.
    you should've expected us