MTI

Durvul az izraeli-arab hackerháború

Megtámadta a palesztin területeken működő Arab Bank, illetve az Egyesült Arab Emirátusok központi bankjának honlapját egy izraeli hackercsoport, amely további arab országok kormányzati és gazdasági portáljainak elérhetetlenné tételével fenyegetőzött - adta hírül csütörtökön a The Jerusalem Post online kiadása.

A magát "IDF Csapatnak" nevező hackercsoport szerda este a Jerusalem Postnak küldött üzenetében előre jelezte, hogy mire készül. Csütörtöki délelőtti akciójának előzménye, hogy az elmúlt hetekben szaúd-arábiai "kiberterroristák" több ezer izraeli bankkártya adatait hozták nyilvánosságra, szerdán pedig feltehetően a Gázai övezetben élő hackerek az izraeli drogellenes hatóság honlapját támadták meg. "Halál Izraelre" - írták a kalózok héberül a hatóság internetes oldalára.

A portál látogatóit a hackerek - akik már korábban is támadtak meg más izraeli hatósági oldalakat - átirányították egy palesztin fegyveresekről készült képeket bemutató honlapra. Az eredeti oldalon arabul egy "Itt jártak a gázai hackerek" felirat is megjelent. A héten korábban a tel-avivi tőzsde szervereit is támadás érte.

Az IDF-csoport - amely nevében az izraeli védelmi erőre, vagyis a hadseregre utal - szerint ezek az akciók "Izrael elleni terrortámadásnak" minősülnek, amelyek megpróbálták "megzavarni az élet normális rendjét" a zsidó államban. Ha a jövőben is folytatódnak a támadások, "akkor megbénítjuk a tőzsdéket, a kormányzati honlapokat, sőt, a gazdasághoz és a biztonsághoz kapcsolódó oldalakat is elérhetetlenné teszünk" - fenyegetőzött a csoport.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!