MTI

Izraeli hacker egy szaúdi hitelkártya-adatlopó ellen

Több mint kétszáz szaúd-arábiai hitelkártya adatait hozta nyilvánosságra egy izraeli hacker válaszul az 0xOmar nevű szaúdi internetes kalóz hasonló, izraelieket sújtó akciójára - adta hírül a The Jerusalem Post című izraeli napilap internetes oldala szerdán.

A többségében szaúd-arábiai állampolgárokhoz tartozó hitelkártyaszámok, e-mail címek és telefonszámok kedd éjjel kerültek fel a Pastebin oldalára. A 217 kártyából legalább 160 még érvényes. A magát Omer Cohennek (vagy 0xOmernek) nevező kiszivárogtató állítólag az izraeli hadsereg katonai hírszerzésének dolgozott. A férfi kijelentette: nem hozza nyilvánosságra a hitelkártyákhoz tartozó biztonsági kódokat, mivel célja egyelőre csak a figyelmeztetés, és a szaúdi hackerek eltántorítása a további akcióktól.

Az utóbbi napokban egy izraeli csoport azt állította, hogy több ezer szaúd-arábiai hitelkártya adataihoz jutott hozzá, és azzal fenyegetett, közzéteszi őket, ha még egyszer internetes támadást intéznek a zsidó állam ellen.

Múlt csütörtökön egy szaúdi internetes kalóz feltette a világhálóra az általa megszerzett több ezer izraeli hitelkártya adatait. A magát 0xOmarnak nevező hacker ezenkívül a múlt hét elején 11 ezer izraeli bankszámlaszámot, neveket és egyéb személyes adatokat tett közzé weboldalán. 0xOmar közölte, hogy a Névtelen Szaúdi Hackerek csoportjához tartozik, s ennek a vahhábita hackercsoportnak a nevében cselekedett. Izrael a terrorizmushoz hasonló cselekménynek nevezte a történteket, és Dani Ajalon izraeli külügyminiszter-helyettes szombaton válaszlépést helyezett kilátásba.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sanyicks #2
    Izraelben? Ja olyan mint hitler bácsi németországában anno :)
    Itthon meg rászistáznak, náczyznak a rokonaik :)
  • Tetsuo #1
    Arrafele legalabb nacionalizmus van.