Napi Online

Alkalmazáshegyek a karácsonyfa alatt

A karácsonyt követő héten több mint 1,2 milliárd alkalmazást töltöttek le okos telefonjaikra és táblagépeikre a felhasználók − derül ki a Flurry elemző cég adataiból.

Ez volt az első több mint egymilliárd letöltést hozó hét, ami részben annak köszönhető, hogy becslések szerint 20 millió androidos, illetve Apple-készüléket ajándékoztak egymásnak az emberek. Ezzel az okos telefonok és a táblakomputerek két fő fajtájából összesen 245 millió lehet már használatban. A karácsony utáni mobilinternetezési láz leginkább az amerikaiakat kapta el − írta a Financial Times −, akik 509 millió programot töltöttek le a világhálóról, a második helyen Kína áll 99 millióval, a harmadikon Nagy-Britannia 81 millióval.

A legnépszerűbb alkalmazások az Angry Birds és a Where's My Water? játékok voltak, de sokan kerestek társasjátékokat, például a Monopolyt és tévéalkalmazásokat is. A Skype videotelefonjának igénybevételét lehetővé tevő ingyenes program szintén bekerült a top tízbe. A Flurry arra számít, hogy 2012-ben több olyan hét is lesz, amikor egymilliárdnál több letöltést regisztrálhatnak analizáló algoritmusai. A táblagépek és az okos telefonok piaca ugyanis gyors bővülése ellenére még gyerekcipőben jár.

A cég nem közöl adatokat arról, hogyan áll az Apple készülékei, illetve a Google Android operációs rendszerét használó eszközök versenye. Eligazodást nyújthat, hogy a Flurry becslése szerint karácsony napján 6,8 millió berendezést aktiváltak a felhasználók és a Google közlése szerint saját programjából 3,7 millió kelt életre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!