Gyurkity Péter

Rekordot dönt a Samsung idén

A Samsung szerint az idei az eddigi legsikeresebb év, legalábbis ami mobiltelefon-üzletáguk teljesítményét illeti - az EU eközben több információt kíván a Google és a Motorola egyesüléséről.

Hírügynökségi jelentések számoltak be arról, hogy a Samsung közölte idei évre vonatkozó várakozását, amely - tekintettel arra, hogy immár december hónap közepén járunk - hamarosan konkrét adatokban és valós eredményekben realizálódhat. Optimistán nézhetnek a jövőbe, hiszen 2011 az eddigi legsikeresebb évük lesz.

A dél-koreai gyártó várható rekordjáról a Samsung Mobile Communications Business első embere beszélt egy közleményben, kiemelve, hogy az idei évben összesen mintegy 300 millió készüléket szállítanak le, amely új mérföldkőnek számít a cég életében. A tavalyi év nagyon jól sikerült, akkor 280 milliónál akadt ki a számláló, ezt most újabb 20 millió darabbal sikerül megtoldani, ami mindenképpen elismerésre méltó adat. A forgalom növelése természetesen nem feltétlenül jelenti a bevétel hasonló arányú bővülését - pláne úgy, hogy egyre szorosabb és keményebb a szegmensben folyó verseny - mégis komoly sikernek számít, jóllehet az első helyet továbbra is a Nokia birtokolja ezen a téren. A Galaxy S és a Galaxy S II nagymértékben hozzájárult a kiugró eredményhez, utóbbi több mint 10 millió példányban kelt el.


Az európai bizottság eközben jelezte, hogy szeretnének több információra szert tenni a Google és a Motorola idén bejelentett, és a tervek szerint jövőre lezárandó egyesüléséről. Ezt már hónapok óta vizsgálják az uniós illetékesek, december 6-án azonban felfüggesztették a munkát, arra hivatkozva, hogy több részletre van szükségük annak folytatásához. A keresőcég mindazonáltal tovább reménykedhet abban, hogy 2012-ben sikerül véglegesíteni a tranzakciót, az eddigi csúszás ugyanis még belefér a menetrendbe.

A Google elsősorban nem saját mobiltelefonok készítése, hanem saját maga megvédése céljából vette meg a Motorola Mobility vállalatot, ezzel ugyanis mintegy 17 ezer szabadalom kerül a birtokukba, amely elengedhetetlen lesz a Microsoft és az Apple által az Android platform ellen indított bírósági eljárások elhárításához, illetve a jövőbeni hasonló akciók megelőzéséhez.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • birdo #8
    Mert beruháznak, hogy forogjon a tőke...ami akár az államtól, akár a magánszektorból való....még nem jelenti azt, hogy van-e váltság az adott országban- térségben vagy nincs.
    Nálunk leállították januártól a pláza építést....váltság van ??? Vagy nem ??
  • narumon #7
    Továbbra is fenntartom. Van válság a világon csak nem akkora mint Magyarországon. Nézz körül ember.
  • sanyicks #6
    Felhőkarcolókat sem az átlagember húzza fel. Persze láttatni szeretik azt hogy minden rendben van, így volt ez mindig, csak nem az a valóság.
  • Gauge #5
    ...es mi hozzuk majd helyre:) LOL
    VIVA LA REVOLUCION!:D
  • narumon #4
    Csak a nagy különbség: Nemrég jöttem haza ázsiából; a nagy világválság közepette, daru daru hátán húzzák fel a felhőkarcolókat, minden második üzleten kint van a cetli, hogy Help wanted és társai. Nem mondom, hogy nincs válság csak míg Magyarországon minden fejlesztés leáll, a munkanélküliség egyre nagyobb addig máshol nem ekkora a gond. A Magyar kommunikációban pedig azt hangoztatják, hogy nem az ország vezetése a hibás hisz az egész világon ilyen csúnya nagy válság van.
  • sanyicks #3
    Nem csak magyarországon van, nem kell elhinni mindent a nemtudom milyen médiának(igazából olyat sehonnan sem hallani hogy nincs válság, bizonyára álmodtad). Mindenhol válság van, kivéve bankoknál és nagyvállalatoknál, de ez nem meglepő, mindig is az átlagemberekkel fizettették meg a fentiek baklövéseit, most sincs máshogy.

    Ugyanúgy van mint a politikában: "elkúrtuk, fizessetek parasztok!"
  • narumon #2
    Az csak ott van ahol az IMF az úr. Az ilyen kis országokban mint mi. Nem kell mindent elhinni a magyar médiának.
  • crissprivat #1
    Az a vicc az egészben,hogy mást nem lehet hallani,olvasni a "NAGY" vállalatoktól,csak azt,hogy mindegyik extra profittal zárja az évet!
    Akkor hol itt a VILÁGGAZDASÁGI VÁLSÁG emberek hmm?