SG.hu

Megújult gödöllői kastélyhoz friss honlap dukál

Az ódon barokk falak között már most igénybe vehető érintőképernyős információs táblák, számítógépes játékok és audio guide mellett 2012 tavaszától látogatóbarát honlap, ezt követően pedig 3D-s vetítőterem segítségével is tájékozódhatnak a történelem iránt a modern kor eszközeivel érdeklődni vágyók. A Gödöllői Királyi Kastély honlapját a www.kiralyikastely.hu-t a sajtóbejelentés szerint havonta átlagosan több mint 1 milliószor letöltők rövidesen új arculattal és szerkezettel, valamint megújult tartalommal találkoznak. A 21. század elvárásaihoz igazított honlap a kastély széles körű kínálata mellett változatos történelmi múltját is bemutatja.

Ma már egy olyan patinás épület és a benne működő intézmény, mint a Gödöllői Királyi Kastély irányába is elvárás, hogy használja a modern kor eszközeit. Az 1700-as évek elején megépült gödöllői Grassalkovich-kastély közelmúltbeli fejlesztései és folyamatos megújulása során beépültek az új technikai szolgáltatások a kínálatba. A látogatók érintőképernyős információs táblák, számítógépes játékok, audio guide segítségével ismerkedhetnek meg már most is a kiállításokkal, de 2012 nyarán 3D-s vetítőtermet is nyit a Kastély az uniós elnökségi térként megismert Lovarda alatti pinceszinten.

A népszerű múzeumoknak (is) az egyik legfontosabb, vendégeket elérő csatornájává az internet vált. A Gödöllői Királyi Kastély honlapját az idei évben már havonta átlagosan több mint 1 milliószor töltötték le, ennyiszer voltak kíváncsiak annak tartalmára. Hogy az érdeklődők a Kastélyra jellemző eleganciával találkozhassanak a honlapon, és könnyen kezelhető módon - akár mobiltelefonokon, táblagépeken is - elérhessék a számukra fontos információkat, úgy döntöttek Gödöllőn, hogy új honlapot készítenek. Versenyeztetés eredményeként a kastély üzemeltetője a Human Telex Kft.-vel kötött szerződést a weboldal elkészítésére. A munkavégzés elindult, jövő év tavaszától pedig már az új arculattal és szerkezettel találkozhatnak a netezők.

"A Gödöllői Királyi Kastély számtalan lehetőségek kínál az vendégeinek. Bár állandó tárlatunk, amely a kastély történetéről és Erzsébet királynéról, Sisiről szól a legismertebb és legnépszerűbb, olyan további látnivalókat kínálunk, mint a Barokk Színház megtekintése, a Kincses Templomok időszaki kiállítás és a Horthy-bunker. 2012 nyarára ez kiegészül a főúri és királyi lovaskultúrát bemutató interaktív tárlattal, valamint a 3D vetítővel. Ezek mellett számtalan koncerttel és más, a látogatók visszajelzése és a statisztikáink alapján ezreket vonzó előadásokkal várjuk a kultúra kifinomult érdeklődőit. A kastély bizonyos részei esküvők, vacsorák, s más vállalati, vagy magánjellegű rendezvényekre is igénybe vehetők. Ráadásul külön kínálatunk van a különböző korú gyerekeknek, különösen az óvodásoknak és az iskoláskorúaknak. Annak érdekében, hogy a kastélyt meglátogatni vágyók könnyen, otthonukban megismerhessék ezeket a lehetőségeket, ma már elengedhetetlen, hogy a honlapunkon a szolgáltatásokat megfelelő színvonalon és könnyen átlátható módon mutassuk be" - mondta Gönczi Tibor, a kastély ügyvezető igazgatója.

Az új honlap kialakítása a kastély komplex fejlesztésének keretében, Európai Uniós forrásból valósul meg. Az NFÜ koordinálásával megvalósuló kiemelt projekthez az önrészt Gödöllő Város Önkormányzata biztosítja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ADAMEX9 #1
    Körülbelül egy 50 millió biztos elmegy rá...