Napi Online

Szolgáltató központot nyitott az SAP Bukarestben

Szolgáltató központot avatott szerdán Bukarestben a világ egyik legnagyobb vállalati szoftvergyártója, az SAP. A Nearshore Delivery Center névre keresztelt komplexumhoz tartoznak majd a hamarosan megnyíló kolozsvári és temesvári irodák is - derül ki a vállalat közleményéből.

Az SAP romániai központjából tervezi kiszolgálni az európai, közel-keleti és afrikai (EMEA) ügyfeleit költséghatékonyan ám magasabb színvonalon -nyilatkozta Franck Cohen az SAP EMEA elnöke. A romániai központ fejlesztésére 30-40 millió eurót szán a szoftveróriás, a tervek szerint az alkalmazottak száma 2014-ig elérné a 400 főt. Évente legalább 100 tanácsadót tervezünk alkalmazni, a szakemberek elsősorban a helyi felsőoktatási intézményekkel szorosan együttműködő SAP Academy padsoraiból kerülnek majd ki -állítja Cohen.

A SAP Romaniat 2002-ben alapította a német anyacég, elsősorban a vállalat helyi eladási és marketing tevékenységeinek támogatására. A bukaresti pénzügyminisztérium adatai szerint a román leány 2010-ben 73 millió lejt (egy euró 4,3 lej) meghaladó forgalom mellett 11,6 millió lejes profitot termelt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!