MTI

Eredményes a kalózkodás elleni kampány Kínában

Kína 182 városában összesen 25 millió darab hamis márkás terméket semmisítettek meg nyilvánosan vasárnap a hatóságok - az akcióval a kalózkodás elleni kampány sikerére kívánták felhívni a figyelmet.

Több tonna hamisított terméket, így több tízezer másolt könyvet, DVD-t, illegális szoftvert, sok száz hamis Gucci táskát és Rolex órát semmisítettek meg tegnap a kelet-kínai Sanghaj városának több nyilvános helyén, egyebek közt a turisták egyik legkedveltebb célpontjának számító Bundon.

Az összesen 120 millió jüan (4,2 ezer milliárd forint) értékű árucikk utcai bezúzásával és a jelzésértékű helyszínek kiválasztásával a hatóságok a kalózkodás elleni kampány elmúlt tizenkét hónapjának eredményeit kívánták szemléltetni. A sanghaji rendőrség tavaly október óta több mint 270 hamisítószervezet tevékenységét leplezte le, s 800 ügyben mintegy 1600 gyanúsítottat vett őrizetbe. Az ellenőrzések során a hatóságok összesen 1,2 milliárd jüan (42,24 milliárd forint) értékű illegális árut foglaltak le.

A vasárnapi kampányban Sanghajon kívül 181 más kínai város vett részt, hasonlóan demonstratív akciók során országszerte összesen 25 millió darab hamis márkás terméket semmisítettek meg. A központi vezetés tavaly november elején kezdett fokozott harcba a szellemi tulajdonjogokat megsértők és a hamisítók ellen, s az általános támadást szemléltetendő az akciót "Kivont kard" (liang csien, liang jian) névvel látta el. A nagyszabású kampány során a hamisítók elfogása mellett a piacfelügyelet megerősítésének, az internetes szellemi tulajdonjogok védelmének és a büntetések végrehajtásának is kiemelt figyelmet szenteltek.

A közbiztonsági minisztérium október végi közleménye szerint az akció keretein belül az elmúlt évben a hatóságok több mint 28 ezer esetet tártak fel, amelyek során 22 ezer gyártóbázist zártak be, 6700 bűnözőcsoportot oszlattak fel, s összesen 18 millió jüan (633,6 millió forint) értékű árucikket foglaltak le.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • aaaaa #2
    Most írjanak be valamit a környezetvédők. Ilyenkor semmi sem számít. Afrikában éhen halnak az emberek, itt meg zúzzák be tonnaszám az órákat, táskákat, ruhákat, sőt lehet, hogy élelmiszereket, gyógyszereket is, csak azt már nem írják meg. Legalább nem kellene hazudozni, hogy bárkit is érdekel az emberek sorsa, és nem csak a kizárólagos elmebeteg pénzhajhászás folyik világszerte.
  • PetiX87 #1
    Értem én, hogy mit akarnak elérni, de ez akkor is pazarlás. Látszik az emberi hülyeség határtalan.