Gyurkity Péter

Csúszik a Nexus Prime bemutatkozása

A Google és a Samsung október 11-re tervezte a nagy eseményt, erre azonban nem kerül sor, amit többek között Steve Jobs halálával indokolnak - képek és videó azonban kiszivárgott a készülékről.

Az elmúlt hetekben többször olvashattunk a következő Nexus okostelefonról, amely a fenti két cég jóvoltából készül. Ennek megjelenése egybeesik az Android 4.0 elkészültével, amely leginkább azért érdekes, mert az új verzió végre egyesíti a 2.3 és a 3.0 által fémjelzett két eltérő vonalat, vagyis mind okostelefonokon, mind pedig a táblákon egyazon szoftvert futtathatjuk majd.

A két partner azonban jelezte, hogy mégsem kerítenek sort az eredetileg tervezett keddi bemutatóra, mert állításuk szerint ez most nem megfelelő időpont az új verzió és egy okostelefon bemutatására. Ők ezt úgy magyarázták, hogy a Steve Jobs iránti tisztelet vezérelte a döntést, kívülről azonban akár úgy is interpretálhatjuk azt, hogy a halálhír túlságosan lefoglalja sajtót, ez pedig kifogná a szelet új üdvöskéjük vitorlájából. Mégsem kell teljesen információ nélkül maradnunk, hiszen a YouTube oldalán már felbukkant az első videó, amelyen közelebbről is szemügyre vehetjük a telefont működés közben, ezt pedig további képek egészítik ki egy görög forrás jóvoltából.

A hónap első napjaiban felbukkant az első részletes lista a várható hardveres összetételről, eszerint az Ice Cream Sandwich (Android 4.0) mellé 4,65 hüvelykes Super AMOLED HD érintőképernyő jár majd, amely 1280 x 720 pixel felbontást támogat, ezt pedig 1,2 GHz-es OMAP 4460 ikermagos chip, 1 GB RAM, hátoldali 5 megapixeles és elülső 1,3 megapixeles kamera, WiFi, NFC, illetve LTE vagy HSPA támogatás egészíti ki (régiótól és szolgáltatótól függően), 9 mm-es vastagsággal és egy 1750 mAh-ás akkumulátorral. Az USA-ban a Verizon kapja majd meg a készüléket, míg a többi országról egyelőre nem érkezett információ.

Az új időpontot a Samsung és a Google napokon belül bejelentheti.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sanyicks #4
    valószínűleg inkább beperelné design szabadalomsértés miatt (mivel valszeg a koporsó fekete téglatest alapú lenne, talán lekerekített szélekkel).
  • opeca #3
    Vajon Jobs is elhalasztotta volna az IPhone bemutatását ha a Samsung vezetője murdál meg?
  • freemanone #2
    plusz a video is fake... az egy Nexus S ICS build-el.....
  • 5c0rp330n #1
    baromi regi hir, raadasul a specifikaciok amiket leir mar reg meg lettek cafolva es kozolve lettek sokkal valoszinubb specifikaciok. sebaj..