Napi Online

Mélyrepülésben a Sony

Sötét napot zárt a Sony a fogyasztói elektronikai cikkek legnagyobb japán exportőre - jelentette a Bloomberg. A cég részvényei 24 éve nem látott mélységbe hanyatlottak.

Az erős jen és a gyenge televíziókereslet miatt aggódó befektetők eladásai nyomán 6,2 százalékkal, 1413 jenre zuhant a cég részvényeinek ára, ami 1987. június 10-e óta a legalacsonyabb árfolyam. A Sony idén eddig 52 százalékot veszített el piaci értékből. A bölcs elemzők szerint a japán exportőrök bevételeire komoly hatással lesz a jen erősödése a dollárral és az euróval szemben. Emellett a tévékészülékek iránti kereslet is gyenge, ami még tovább rontja az elektronikai gyártók kilátásait - tette hozzá a Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities Co. magasan képzett szakértője.

A Panasonic, a Sony legnagyobb japán versenytársa 5,7 százalékot veszített részvényeinek értékéből, a Sharp 5,2 százalékos mínuszt könyvelt el. A Topix tőzsdeindex március óta a legnagyobb esését szenvedte el, miután a jövedelmek váratlan lemorzsolódiása miatt mérséklődött a fogyasztás az USA-ban, elhomályosítva az ázsiai exportőrök kilátásait.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!