SG.hu

Microsoft alkalmazások a Symbian Belle okostelefonokhoz

A szoftverfrissítésekkel Microsoft termelékenységet segítő alkalmazáscsomag kerül minden Nokia Symbian Belle okostelefonra.

A Nokia bejelentette Symbian Belle operációs rendszerének következő frissítéseit, melyek bármely vállalkozás számára mobilirodává alakítják az okostelefonok legújabb családját. A Microsoft Apps elnevezésű ingyenes frissítéscsomag a Microsoft termelékenységet segítő alkalmazások egész sorát kínálja a kompatibilis Nokia okostelefonokra, hogy kiegészítse a Symbian Belle-ben már amúgy is megtalálható átfogó biztonsági és kezelhetőségi megoldásokat. "A Nokia Symbian rendszeréhez elérhető Microsoft termelékenységi alkalmazások segítenek a felhasználóknak, hogy útközben is hozzáférhessenek Microsoft Office dokumentumaikhoz és szolgáltatásaikhoz" - mondta el Pat Fox, a Microsoft Office senior marketing és tervezési igazgatója.

A kiadott közlemény szerint a Microsoft Apps 2011 végétől, fokozatosan egyre szélesebb felhasználói körnek lesz elérhető. A következő szoftverek fognak megjelenni:
  • Microsoft OneNote - multimédiás tartalmakkal kiegészített jegyzetek készítése. Microsoft SkyDrive szinkronizálással.
  • Microsoft Lyn 2010 Mobile - költséghatékony vállalati azonnali üzenetküldés, jelenlét, audio- és online megbeszélések útközben.
  • Microsoft Document Connection - a mobilon tárolt minden dokumentumhoz való egységes hozzáférés, beleértve az e-mailes csatolmányokat és a SharePoint 2010 szerveren tárolt dokumentumokat is.
  • Microsoft PowerPoint Broadcast - a PC-ről közvetlenül a mobilra történő diavetítés.
    Egy későbbi frissítés pedig elsőként vezeti majd be a Windows platformon kívül a Microsoft Word, Excel és PowerPoint programokat, mint natív alkalmazásokat és további szolgáltatásokat tesz majd elérhetővé a Microsoft alkalmazásokhoz, beleértve a Microsoft OneNote és SharePoint (SkyDrive-ot kiegészítve) szinkronizálást. Ezek a Microsoft alkalmazások - amelyek eddig csak Windows-os környezetben léteztek - most első alkalommal kerültek kifejlesztésre más operációs rendszer alá.

    A Microsoft Apps egy szoftverfrissítéssel lesz elérhető, melyet közvetlenül a mobilkészüléken vagy PC-n keresztül lehet majd elvégezni a Nokia N8, Nokia C7, Nokia C6-01, Nokia E7, Nokia E6, Nokia X7, Nokia 700, Nokia 701, Nokia 600 és Nokia Oro készülékeken. Mindezek mellett a Nokia és a Microsoft azon dolgoznak, hogy a Symbian Belle-t futtató készülékekhez a Microsoft System Center Configuration Manager 2012 szoftver segítségével távoli eszközmenedzsment funkciót fejlesszenek ki.
  • Hozzászólások

    A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
    Bejelentkezéshez klikk ide
    (Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
    Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!