Napi Online

A Dell a Baiduval hódítaná meg Kínát

Felveszi harcot a kínai mobiltelefon-piac meghódításáért vívott csatában az Apple-lel és a Samsunggal szemben a Dell Inc., a világ második legnagyobb PC-gyártója.

Az amerikai vállalat olyan okostelefonokat fog kínálni, amelyek a Kína legnépszerűbb internetes keresőjét működtető Baidu Inc. szoftverére, a múlt héten bemutatott Yi mobilplatformra épülnek. A hírt Theresa Shen, a Dell kínai szóvivője megerősítette, Kaiser Kuo, a Baidunál dolgozó kollégája azonban csak annyit árult el a Bloombergnek, hogy az amerikai vállalat az egyik telefongyártó a sok közül, amellyel cége együttműködik.


A Yi platform lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy mobiltelefonjukról is elérjék a Baidu szolgáltatásait, köztük keresőjét, térképeit és elektronikus olvasóját. Emellett a platform segítségével letölthetők mindazok a programok, amelyeket a Google Android mobil operációs rendszerére fejlesztettek ki.

A Yi hamarosan még ennél is többet nyújthat, ugyanis nemrégiben megkapták azok a független fejlesztők, akik a legkülönbözőbb hasznos és haszontalan (de szórakoztató) programokat kitalálják hozzá. (Az Apple iPhone-ja, iPad táblakomputere és az androidos telefonok is részben a rengeteg alkalmazásnak köszönhetik népszerűségüket.) A Dell minél több okos telefon és táblagép eladásával akarja kompenzálni azokat a veszteségeit, amelyeket az asztali számítógépek keresletének visszaesése miatt szenved el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!