Napi Online

Pert vesztett az Oracle az SAP-val szemben

Az SAP AG-nak adott igazat egy amerikai bíróság, miután a cég megfellebbezte a tavaly novemberi gigantikus bírságot: a bíró szerint az 1,3 milliárd dolláros büntetés túl magas.

Egyben új per indítására buzdította az Oracle-t, amiben csupán 272 millió dolláros bírságot követelnének, ami a bíró szerint a maximális büntetés a szerzői jogsértési ügyben. A német cég ugyan korábban elismerte, hogy amerikai leányvállalata, a TomorrowNow illegálisan töltött le szoftvereket és dokumentumokat az Oracle szervereiről, ám álláspontjuk szerint a programok használatával valójában csupán 40 millió dolláros kárt okoztak az amerikaiaknak.

Az Oracle szerint azonban a szoftverlicencekért legalább 1,65 milliárd dollárt számláztak volna az SAP-nek, ezért a teljes összeget követelték kártérítésként. A számháború azóta folytatódott: az Oracle vezérigazgatója szerint valójában inkább 4 milliárd dollárt kellett volna fizetnie a német cégnek. Az SAP azonban hiába ússza meg a tavalyi utolsó negyedévét súlyosan lerontó bírságot, részvényárfolyama 0,6 százalékot esett pénteken a frankfurti tőzsdén.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!