MTI

Honlap indult a fertődi Esterházy kastélyról

Megindította honlapját az Esterházy Kastély Kápolna Alapítvány; a site-ot Varga Kálmán kuratóriumi elnök azoknak ajánlja, akik érdeklődnek a fertődi Esterházy kastély élete iránt és kíváncsiak az Esterházy-örökséget ápoló, múzeumpedagógiát támogató civil szervezet munkájára.

Az alapítvány elsősorban a kastély körüli élet szervezésében vesz részt, és ismeretgyarapító tevékenységét elsősorban a Fertődön élő fiatalok körében folytatja. Gondozza az Esterházy örökséget és törekvései szerint a fiatal generációk műveltségét kívánja emelni azzal, hogy az örökséghez kapcsolódó tudást élményszerű foglalkozások keretében adja át nekik - tájékoztatott Varga Kálmán a főbb célkitűzésekről.

Az alapítvány a fertődi Esterházy-kastély 2010-ben elhunyt címzetes igazgatója, Bak Jolán kezdeményezésére még 1995-ben jött létre azzal a céllal, hogy az akkor leromlott állapotban lévő kastélykápolna helyreállítását előmozdítsa. Sikerült támogatókat találni, a kápolna megújult, felszentelése 2000-ben volt. A helyreállítás magas színvonalát a civil örökségvédőket összefogó nemzetközi szervezet 2001-ben Europa Nostra-díjjal tüntette ki. A felújítási munka után az alapítvány anyagi erejét a felszerelésre fordította, így az Esterházyak egykori családi kápolnája ma már régi pompájában várja a látogatókat a kastélyban.

A köztiszteletben álló Bak Jolán halála után az alapítványt újjászervezték, védnöknek megnyerték Esterházy Antal herceget. Újrafogalmazták a célokat, mivel a kastélykápolna restaurálása és berendezése befejeződött. A www.esterhazykapolna.hu címen megtalálható honlap az alapítvány munkájáról szóló közérdekű információkat osztja meg az érdeklődőkkel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!