Gyurkity Péter

Kiszivárgott a Samsung útiterve

Külső forrásból ismerhetjük meg közelebbről a gyártó idei évre szánt útitervét, amelyben Android, Bada, illetve WP7 okostelefonok egyaránt helyet kaptak. A Nokia eközben a Symbian Annával frissít.

A Telefonino.net portálon bukkant fel az útiterv, amellyel kapcsolatban rögtön igyekeztek leszögezni, hogy hivatalos megerősítés nem áll rendelkezésünkre, így annak részleteit illik kelló óvatossággal kezelni. Mégis, a legtöbb lap biztosra veszi, hogy ezen, illetve ehhez nagyon hasonló készülékekre számíthatunk a Samsung háza táján, legalábbis az év végéig, így nem árt végigfutnunk a listán.


Belépőszinten erősít a cég
A Bada platformon belül három új okostelefon érkezik majd, nem igazán kiemelkedő hardveres jellemzőkkel, néhány univerzális funkcióval. Mindhárom fejlesztés a Bada 2.0-ra támaszkodik, ehhez pedig Bluetooth 3.0 társul, hogy az S5380 ezt 3,2 hüvelykes kijelzővel, valamint egy 2 megapixeles kamerával gazdagítsa, miközben az S8600 Wave III már 4 hüvelykes Super AMOLED érintőképernyőt, 3 GB-os belső tárolót, illetve egy 5 megapixeles kamerát kap. A Windows Phone 7 vonalon egyetlen új példányt említ a forrás, ez pedig az i8350 Omnia W, amely októberben jelenhet meg, a Mango verzióval, 3,7 hüvelykes WVGA (480 x 800 pixel) kijelzővel, 1 GHz-es processzorral, 5 megapixeles kamerával, WiFi, Bluetooth és GPS kíséretében.

A legnagyobb érdeklődést nyilván az Android vonal tagjai váltják majd ki, ezekből nem is lesz hiány az elkövetkező hónapokban. Egészen pontosan 7 új fejlesztést sorol fel az anyag (a táblákat leszámítva), ebből most kettőt ragadunk ki. Az I9220 például október végén, november elején futhat be, 4,3 hüvelykes Super AMOLED kijelzővel (1280 x 720 pixel), egy 1,4 GHz-es ikermagos processzorral, valamint egy 8 megapixeles kamerával, Android 2.3.3 mellett. Az I9250 igazi nagyágyú lesz, hiszen 4,65 hüvelykes Super AMOLED kijelzőt kap, ugyanolyan HD-felbontással és egy 5 megapixeles kamerával, Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) mellett, valamikor november végén.

A Nokia eközben több meglévő készülékét (N8, C7, E7 és C6-01) frissíti a Symbian Anna verziójával, amely már letölthető az Ovi Suite révén, avagy PC nélküli OTA (over-the-air) felállásban. A virtuális QWERTY-billentyűzet és az osztott képernyő mellett számos újítást megtalálunk a szoftverben, amelyek jó részét még egy áprilisi bejegyzésben is megtaláljuk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zpe #10
    Jajj sejtem már mire gondolsz.
    Hát az N10-ről eltünt sok infó amit korábban láttam.
    Egy itt van :http://www.gsmdome.com/android/nokia-n10-is-a-triple-boot-windows-phone-mango-meego-android-phone_25316
    De a kinézete szerintem nem olyan lessz, hanem remélem ilyen: http://nokia-cell-phones.org/nokia-n10-features-and-picture.html
    Az egyik helyen volt valami videó, csak leszedték,már én sem tudtam megnézni lehet,hogy egy developer kiszivárogtatott valamit :)

    De egyébként ennek a "fosásnak" utána tudsz nézni te is valamennyire ha akarsz :)
  • zpe #9
    Bocs de miről ?
  • portable #8
    erről a fosásról lehet olvasni bővebben valahol?
  • sanyicks #7
    most először életemben drukkolnék az intelnek, ugyanis náluk maradt a meego, és pénzük is lenne tolni.
  • zpe #6
    Engem is meggyőztek a videók.
    1 GHz 1 magos procival gyorsabb mint az S2 menüje, ami dual 1,2 GHz, ha jól tudom.
    Amúgy, ha az N10 nem csak koncepció, akkor MeeGo , dual 1,2 ,és ha az úgy lessz, akkor a reggelire fogja zabálni még az 1,5-ös androidos telókat is. :)
  • donceleger #5
    Félnek? Szerintem nem! Sajnos csak az N9-en lesz ilyen op, utána rámennek ők is a WP7-re. Pedig szerintem a MeeGo-t kellene folytatni. Tapasztalatom nincs ugyan vele, de a demo videók eléggé meggyőzőek.

    fika ferenc
    Most jött ki a frissítés és máris LOL??? Nem divatfikázás ez egy picit?
    Szerintem még ki sem próbáltad, még az is lehet, hogy nem is Symbianos telód van, legalábbis a reakciódból ez jön le.
    Amúgy eléggé kellemes a dolog. Nokia N8-at veszek a héten, már nagyon várom. Pár készüléket teszteltem is, engem teljesen meggyőzött. Az, hogy többen állítják a Symbian már lejárt lemez és múzeumba való, szerencsére ez az op rendszert nem érdekli. Az android után még mindig a Symbian áll a második helyen, erről volt egy grafika is, úgyhogy szerencsére sok más embert sem érdekel a divatfika. Szépen teszi a dolgát és amire kell, arra tökéletesen megfelel.
    Egyes emberek hajlamosak elfelejteni, hogy ezek telefonok csupán, nem pedig számítógépek. De a gyártók is ide tartoznak. Két mag meg 2 GB RAM! Lassan jobb lesz a telefon hardwere mint a pc hardwere! De persze a tényleges kihasználtság meg elmarad. Na ez a LOL!

    Sokan mondták, hogy temetik a rendszert, de van rá frissítés és már a Belle is hallatott magáról! Szóval jó ideig lesz még támogatása a Symbiannak!
  • zpe #4
    Meg ugye a Nokia most dobálja kifele a Meego-t, amitöl minden kokurencia fosik (jogosan).
  • lalakov #3
    Én még egy 5-öst is el tudnék képzelni (most 4-esem van).
  • fika ferenc #2
    Nokia Symbian Anál LOL
  • tomboy013 #1
    Szerintem az a 4,65 hüvelykes kijelző már enyhe túlzás mobiltelefonnál =D Nekem az Omnia 7-esem is elég határ eset már a 4 collos kijelzőjével, valamelyik rövidnadrágomból már így is majdnem kilóg a telefon, bár ha az egész egy nagy kijelző lesz akkor nincs probléma =D