Gyurkity Péter

Acer és HTC okostelefonok érkezőben

Az Acer már februárban lerántotta a leplet saját megoldásáról, ám ez csak szeptemberben jelenik meg, míg a HTC két újabb készülékéről szivárogtak ki újabb információmorzsák - a Samsung fehér Galaxy S II-vel hódít otthon.

Egyszerre futottak be újabb részletek több különböző okostelefonról is, így ezeket érdemes egyetlen cikkben összefoglalni. Kezdjük az Acer fejlesztésével, hiszen az Iconia Smart már februárban bemutatkozott, azóta azonban meglehetősen nagy csend honolt a cég háza táján, hogy aztán, szeptember felé közeledve, ismét felélénküljön az érdeklődés.


Acer Iconia Smart

Német források számoltak be elsőként arról, hogy az Iconia Smart szeptemberben jelenhet meg a kontinensen, a nagyjából már jól ismert jellemzőkkel. Ezek között meglehetősen nagy, 4,8 hüvelykes LCD kijelző szerepel, amely 1024 x 480 pixel felbontással érkezik, a listán pedig ehhez hasonlóan kellemes hardveres részletek szerepelnek. 1 GHz-es Qualcomm Snapdragon processzor, 8 megapixeles hátoldali, valamint elülső 2 megapixeles kamera, gyorsulásmérő, giroszkóp, WiFi, Bluetooth 2.1, DLNA, valamint 14,4 Mbps-os HSDPA támogatás érdemel említést ezek közül, a szoftveres oldalon pedig Android 2.3 található - az ár várhatóan 500 euró lesz hűség nélkül.

A HTC a maga részéről a Vigor okostelefont szánja az zászlóshajó szerepére, itt szintén nem spórolnak a hardveres jellemzőkkel. Az Android 2.3.4 és a frissített Sense UI mellett 4,3 hüvelykes érintőképernyő (1280 x 720 pixel felbontás), 1,5 GHz-es ikermagos processzor, 1 GB RAM, 16 GB-os belső tároló, 8 megapixeles hátoldali és 2 megapixeles elülső kamera kapott helyet a készülékben, a Thunderboltra emlékeztető külsővel, a Beats márka alatt. A Ruby ezzel egy időben a T-Mobile kínálatában jelenhet meg, szintén 1,5 GHz-es ikermagos processzorral, 4,3 hüvelykes qHD (960 x 540 pixel) érintőképernyővel, 1 GB RAM, WiFi, Bluetooth 3.0, valamint 8 és 2 megapixeles kamera kíséretében, valamikor szeptemberben.


Samsung Galaxy S II White

A Samsung elsőként Dél-Koreában, vagyis hazai pályán indítja útjára a Galaxy S II fehér változatát, amely ezt követően nem sokkal Európában is felbukkan majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • asysoft #8
    "Hol ér meg egy telefon 100-200 ezer forintot?"
    Mindenki maga dönti el, mi mit ér meg neki. Szerintem költenek az emberek nagyobb baromságra is...:)
  • Marko001 #7
    Nem kell ennyit kiadni egy "okostelefonért". Én 20 ezerért vettem az LG Optimus One-t előfizuval és teljesen megvagyok vele elégedve (leszámítva az üzemidejét).
    Csak telefonálni persze bőven elég lenne egy régi Nokia is.
  • hiddin #6
    Hol ér meg egy telefon 100-200 ezer forintot? Nagyon korcs értékrend kezd kialakulni, ezzel egyidejűleg mindenki a másikat majmolja. Régi nokiád van? Na akkor vagy egyéniség, nem ha iphone-od.

    Ha eltelik 10 év így, és utána mondjuk lenne egy jókis földrengés ami hazavágná az elektromos hálózatot, akkor apáim, biztos kihúzna titeket az okostelefonotok a slamasztikából... Get a life.
  • asysoft #5
    Szubjektív benyomás, hogy Magyarországon (de legalábbis Budapesten (de legalábbis azok közül, akik 4-6 vonalán mászkálnak)) minden második embernek iPhone-ja van, abból is döntő többségben 4. Egyébként meg ne becsüld le a részletre vásárlás lehetőségének erejét...!:)
    Amúgy még én sem láttam SGS2-t, pedig kíváncsi lennék, hogy "fakó" beállítással már normálisnak találnám-e a színeit...

    Cikkhez pedig: ez a HTC Vigor hardware szempontjából brutális, kérdés, mennyire bírja majd egy feltöltéssel...
  • Blasta #4
    Ebben mi az érdekes? Mo csóró. Itt a UK-ben minden második ember okostelefonnal mászkál, egy iphone vagy galaxy s2 egyáltalán nem tartozik a látványosságok kozé.
  • H3nG #3
    remelem az apple levédeti a fehér szint is. A téglalapot már sikerült a tableteknél. Telefonoknál miért ne lehetne a fehér szin az övék^^
  • bigjoe #2
    Speciel nekem van Galaxy S II. és még az Iphone-os barátaim is elismerik, hogy veri az Iphone-t (könnyebb, szebbek a színei, nagyobb a rendelkezésre állása, kamera, stb).. Imádom, de el kell ismerni, hogy ezzel a fehér mizériával, már nagyon kilóg a lóláb, hogy a Samsung az Apple-t majmolja..
  • lcee #1
    Érdekes hogy mindig arról számolnak be arról hány millió Galaxy S II-t adtak el világszerte, de én még élőben nem láttam egyet sem...
    Az ismerősi köröm úgy látszik nem tartozik a milliók közé :)

    Ez a HTC Vigor elég brutál hardverrel érkezik, hatalmas felbontással, nem tudom van e értelme ilyen kis kijelzőn, de ha minden jól működik, akkor legyen :)
    Bár nem tudom azzal is fogok-e találkozni...
    Lehet hogy nem is forgalmazzák majd Magyarországon...