HENT hírlevél

Kínai e-kereskedelmi portált perelnek svájci óracégek

Az Omega, a Longines és Rado indított peres eljárást a kínai Taobao e-kereskedelmi portál ellen hamisítványok értékesítése miatt. A cégek értékhatárt szabnának meg, amely összeg alatt hirdetett termékek nem kerülhetnének be a kínálatba.

A China.org.cn portál értesülései szerint a három óracég keresetében a hamis termékek értékesítésének abbahagyására kötelezést és 2 millió jüan összegű kártérítés megítélését kéri a bíróságtól a Taobao valamint a qianlong.com portálok ellen indított perben. A cégek kérik továbbá, hogy a bíróság tiltsa el a Taobao üzemeltetőit a 7500 jüannál olcsóbban kínált Omega, Longines és Rado órák hirdetésétől.

Az Omega szerint eredeti karóráik átlagára 37500 jüan körül mozog, de a weboldalon alig néhány száz jüanért kínálnak hamisítványokat. A Taobao képviselői szerint az értékhatár megadása, mint az egyetlen indikátora a hamisítványoknak, nem lenne fair megoldás a kereskedőkkel szemben.

Az e-kereskedelmi oldal képviselői hozzátették, a bírósági eljárásról kapott értesítést követően számos problémás terméket levettek a kínálatból, ugyanakkor úgy látják, nem kivitelezhető, hogy az üzemeltetők minden egyes hirdetett termék esetében ellenőrizzék és hitelesítsék az információkat. Ennek okán ez év márciusában olyan programot indítottak, amelynek keretében véletlenszerűen ellenőrzik a kínálatban szereplő termékeket. A Taobao szerint az idei évben mintegy 47 millió jogsértést azonosítottak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!