Gyurkity Péter

Galaxy óriástelefon érkezőben

A Samsung érdekes megoldással töltené be az okostelefonok és táblák közötti nem túl széles rést, amely már idén ősszel bemutatkozhat - nagy kijelzőjével a Galaxy Q a zászlóshajó szerepét láthatja majd el.

Az AndroidCommunity oldalán látott napvilágot a hír, amely eredetileg dél-koreai forrástól származik és a Samsung őszi terveit egészíti ki egy új megoldással. Bár a cég a meglévő termékekkel meglehetősen jól lefedi a piacot (hiszen a Galaxy Apollo és Europa révén kínálnak valamivel olcsóbb készülékeket, egészen a csúcskategóriás Galaxy S II okostelefonig, ezt pedig kiegészíti a Galaxy Tab 10.1 tábla), most egy további példány gazdagíthatja a portfóliót.


A Galaxy Q névre keresztelt fejlesztés igencsak nagy, egészen pontosan 5,3 hüvelykes érintőképernyővel érkezik, amely ezzel valahol az okostelefonok és táblák közötti űrben (például a 4,5 hüvelykes Infuse 4G és a Galaxy Tab 7 között) találhat otthonra. A kijelző Super AMOLED Plus fejlesztés, ez egy úgynevezett ultra-slim dizájnban kapna helyet, a készülékből pedig az eredeti dél-koreai beszámoló szerint készül 3G/WCDMA, illetve 4G/LTE verzió is. Tekintettel arra, hogy a Samsung ezúttal mellőzi a Tab megjelölést, a fejlesztés kifejezetten csúcskategóriás okostelefonként jelenik majd meg, új zászlóshajóként a cég kínálatában.

Azt egyelőre még nem tudni, hogy az Android pontosan mely verziója szerepel majd a telefonon, ám a jól értesültek arra számítanak, hogy ez az Android 4.0 lesz, amely még az év vége előtt megjelenik. Nem véletlenül, hiszen ez a példány az okostelefonokra szánt 2.3, valamint a táblákon szereplő 3.0 előnyeit hivatott egyazon platformban ötvözni, ezzel pedig igazán ütős összeállítást hozhatnak létre az érdeklődő gyártók - már amennyiben a méret nem lesz visszatartó erő a vásárlók oldalán.

A hír szerint az első bemutatóra a szeptemberi IFA alatt kerülhet sor Berlinben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • shamanist #7
  Az itt a nagy kérdés,hogy a "hardver" is nagyobb lesz-e vagy csak az inch?
  A nagyság meg magával von-e végre egy normálisabb energia forrást?
 • SzirmosSzisza #6
  Hát, nekem már Galaxy S2 is túl nagy :)
 • pannonmage #5
  Én meg pont ekkorára várok sok éve. magammal tudom vinni, elférhet zsebben és övön amire a tábla képtelen és elég nagy lehet remote eléréshez is. MAX Neked nem kell... Neked nokla kell és a 2g hálózat is sok nem? amugy is volt már dell streak... nem tudom minek pörögtök ezen. ha elég erős én becserélem a mostani tegra2-es telkómat.
 • Narxis #4
  Ez nekem se kellene, ez már a mesterségesen kreált igények tetőfoka...
 • nextman #3
  Nekem kellene. Persze lehet megfizetni nem lennek hajlando.
  De engem nem zavar, ha az egyik zsebembe csak ez fer be. Ha beferne:)
 • Sequoyah #2
  Lesz olyan akinek pont ez kell. Az áre meg gondolom a két kategória között lesz:)
 • donceleger #1
  Szerintem ez teljesen felesleges! Ez az a kategória ami telefonnak nagy, tabletnek meg pici. Az ára meg gondolom horror lesz!