MTI

Interneten is lehet venni horvát horgászengedélyt

Interneten is megvásárolható a horvátországi Adriára szóló hobbi- és sporthorgászati engedély - közölte a Horvát Idegenforgalmi Közösség.

A közlemény szerint a szabadidős horgászatra vonatkozó engedélyekről szóló szabályozás módosítása - amely az elektronikus ügyintézést teszi lehetővé -, július 15-én lépett életbe. Az elektronikus engedélyhez szükséges tudnivalók és nyomtatványok a horvát Mezőgazdasági, Halászati és Vidékfejlesztési Minisztérium oldalán érhetők el. A mezőgazdasági tárca felhívta a figyelmet arra, hogy az elektronikus engedélyhez nincs szükség papíralapú ügyintézésre. A regisztrálók PDF-formátumban kapják meg és nyomtathatják ki a megadott e-mail címükre elküldött, sorszámozott engedélyt.

Továbbra is vásárolható azonban hagyományos módon tengeri horgászengedély a kijelölt árusítóhelyeken, de az internetes lehetőséggel elkerülhető a sorban állás, valamint gyorsabb és egyszerűbb az ügyintézés. A tárca internetes oldalán a horvát mellett angol nyelven is elérhető a tengeri horgászatra vonatkozó szabályozás, valamint az árlista, amely alapján egy-, három-, hét- vagy harmincnapos, tovább éves engedélyek válthatók.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!